خلیل صداقت پیشه متخصص پوست و مو در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در پیلینگ یا لایهبرداری، یک لایه از سلولهای مرده پوست که حاوی جوش و لکههای قهوهای روی پوست است برداشته میشود که در اثر این عمل مشکلات پوستی مانند کدر بودن، منافذ باز و چروکهای ریز از بین رفته و شخص پوستی شاداب و باطراوت پیدا میکند.
وی با اشاره به عوارض سوء تابش اشعه فرانبفش گفت: این عوارض شامل بدخیمیهای پوستی، لکههای پوستی، تغییر رنگ پوست، کک و مک و ایجاد چین و چروک میتواند باشد.
برای درمان پوستهای آسیب دیده پیلینگ صورت میگیرد که موجب تصحیح بسیاری از مشکلات میشود.
وی بیان کرد: انواع لایهبرداری پوست میتواند شامل موارد زیر باشد:
پیلینگ شیمیایی:
لایهبرداری شیمیایی به معنی تخریب و برداشت کنترل شده لایههایی از پوست به وسیله ترکیبات شیمیایی با هدف محو آثار باقیمانده از آکنه و جوش، کک و مک و انواع لکههای پوستی است.
پیلینگ بسته به عمق آن از یک روز تا دو هفته به طول میانجامد و در اثر انجام آن پوستی جدید جایگزین میگردد و عمق پیلینگ به غلظت ماده موثر، تعداد دفعات مصرف و مدت زمانیکه روی پوست میماند بستگی دارد. از این گونه مواد میتوان به اسید لاکتیک، رزورسینول و اسید کربولیک اسید تری کلرواستیک اشاره نمود.
پیلینگ مکانیکی:
به وسیله وسایل الکترومکانیکی خاصی پوست ساییده میشود و در رفع اسکارهای عمیق ناشی از آکنهها کاربرد بیشتری دارد.
پیلینگ لیزری:
در این روش از دو نوع برای لایهبرداری استفاده میشود، لیزر دی اکسید کربن، لیزر اربیم یاگ که در این دونوع لیزر از خواص تبخیر آب و نکروز گرمایی آنها برای لایه برداری پوست استفاده میشود.
انواع پلینگ پوست براساس عمق لایهبرداری پوست.
پیلینگ سطحی: ملایمترین نوع لایهبردای است که به صورت سرپایی و بدون نیاز به بیحسی، با استفاده از فرآوردههای حاوی یک اسید رقیق روی انواع پوستها قابل اجرا است و در موارد چین و چروکهایی ناشی از آفتاب ککومک، لکههای بارداری و تغییرات رنگ پوست به کار میرود.
پیلینگ متوسط: این نوع لایهبرداری عمیقتر و موثرتر از پیلینگ سطحی بوده این نوع پیلینگ عوارض بیشتری دارد. هدف از انجام پیلینگ متوسط از بین بردن چینوچروکهای خفیف تا متوسط لکههای پوستی، ضایعات جدی و آثار دراز مدت ناشی از تشعشات خورشید است.
پیلینگ عمیق: در این نوع پیلینگ ماده موثره اغلب ترکیبات فنلی میباشد، که به لایههای عمیقی پوست نفوذ میکند و موجب سوختگی درجه ۲ میشود. در موارد ضایعات عمیق مانند چینهای عمیق پوستی و اسکارهای شدید آکنه و در بیمارانی که دچار پیری پوست ناشی از آفتاب بوده که مایل به جراحی نیستند استفاده میشود. و دارای عوارض جانبی شدیدتر است.
انتهای پیام/