به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گسترش انواع مواد مخدر و در دسترس بودن مواد افیونی، متنوع بودن این مواد خانمانسوز سبب شده تا شاهد پایین آمدن سن اعتیاد و راهیابی انواع موادمخدر سنتی و شیمسایی به مدارس به خصوص در مقاطع راهنمایی و دبیرستان باشیم و این اعتیاد به مواد افیونی بین دانشآموزان در مناطق آسیبپذیر جامعه بواسطه اعتیاد والدین و اطرافیان دچار مشکلات بیشتری است.
مهدی یزدانپور در گفتگو با خبرنگار باشگاه با عدم تکذیب مسئله اعتیاد در بین تعدادی از دانشآموزان مدارس، کانون اعتیاد به مواد خانمانسوز را در مناطق آسیبپذیر شهر دانست که دانشآموزان در بیرون از مدرسه با اشخاص معتاد و فروشنده مواد مخدر در ارتباط مستقیم قرار دارند.
وی سن اعتیاد به موادمخدر را درکشور پایین شهر و گفت: با پاک کردن صورت مسئله و پنهان کردن این واقعیت تلخ، مشکل حل نمیشود و نمیتوان مانع از گسترش اعتیاد به مواد زندگی تباه کن مخدر در بین بعضی از دانشآموزان شد.
یزدانپور پرداختن و نمایش مسایل موادمخدر را در مدارس، تبلیغ مواد افیونی در مدارس شهر و برخی روشهای سنتی جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر را دارای نتایج معکوس، دانست چراکه استرس ناشی از خطرهای مصرف موادمخدر میتواند برخی دانشآموزان هیجان طلب را به خود جلب کند یا منجربه شعلهور شدن حس کنجکاوی دانشآموز برای یکبار امتحان کردن مواد افیونی مخدر میشود بنابراین باید محتاطانه به این مسایل در مدارس عمل کرد و به نوآوری آموزشهای مرتبط به موادمخدر روی آورد.
این کارشناس دوره راهنمایی مصرف از مصرف مواد در بین بعضی از دانشآموزان راگریز از مشکلات روحی و خودداری از روبرو شدن با ناراحتیها، کاهش عصبانیت، از بین بردن افسردگی و ایجاد حس اعتماد به نفس عنوان کرد و کلیه پیشگیری اعتیاد به موادمخدر را در دانشآموز را تنها در دست والدین دانشآموزان دانست زیرا آنها فقط بر رفتارهای پرخطر دانشآموز نظارت کامل دارند و با توجه به تغییرات حالات رفتاری و روحی دانشآموز میتوانند به مصرف این مواد خانمانسوز مخدر در دانشآموزان پی ببرند.
وی تبعات گرایش به موادمخدر را زیادخواند که میتوان به مهمترین آنها از جمله، ترک تحصیل دانشآموز، سرقت، گرایش به دوستان ناباب و مجرم، روابط نامشروع برای تامین هزینه موادمخدر، نزاع خیابانی و خانوادگی اشاره کرد.
یزدانپور در پایان رمز موفقیت در اهداف تربیتی در مدارس روابط دوستانه است و در حالیکه کاهش روابط عاطفی بین دانشآموزان واولیا مدارس از دلایل ترویج مصرف موادمخدر در بین بعضی از دانشآموزان است و دانشآموزان از روحیه تنوع طلبی برخوردارند ولی زیر ساختهای لازم برای پاسخگویی به این نیازها در مدارس وجود ندارد، توسعه فضاهای ورزشی و همایشهای با موضوع اعتیاد و پرکردن اوقات فراغت دانشآموزان میتوانند به عنوان عواملی در گسترش اعتیاد به مواد افیونی مخدر جلوگیری کنند.
انتهایپیام/