قائم مقام باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس گفت: ورزش و فوتبال ما بویژه پرسپولیس و استقلال بالاخره باید مسیر خصوصی‌سازی را طی کنند و این امر اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

به گزارش گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران، بهروز منتقمی اظهار داشت: من اعتقاد دارم در زمینه خصوصی‌سازی باشگاه‌ها، بویژه پرسپولیس و استقلال نیازمند بحث‌های جدی‌تر و تخصصی‌تری هستیم. تاکنون مطالب بسیاری مطرح شده است ولی نکات گوناگونی هم از قلم افتاده‌اند و باید روی آنها دقیق شد. همه مطلب، واگذاری و نحوه انجام آن نیست. این بخش، آخرین مرحله کار است که قبل از آن به مقدمه چینی‌ها و فراهم آوردن امکانات و ظرفیت‌های گوناگونی نیاز خواهد بود تا این اتفاق به شکلی امن و تضمین شده روی دهد. ابتدا باید ببینیم ما قصد واگذاری داریم یا اینکه به معنای کامل در صدد خصوصی‌سازی فوتبال هستیم. این دو مساله در ظاهر یکی هستند ولی ماهیت متفاوتی دارند.
 
وی ادامه داد: در واگذاری، شما چیزی دارید که آن را طبق تعریف و شرایطی مشخص، واگذار می‌کنید. در خصوصی‌سازی، هر چند واگذاری صورت می‌گیرد اما هدف اصلی خلق یا تولید است که ابزار خودش را می‌خواهد. اگر اینطور نباشد همان اتفاقی روی می‌دهد که برای  شموشک، ابومسلم، استقلال اهواز و تیم‌های دیگر روی داد. البته وضعیت پرسپولیس و استقلال متفاوت است چون با توجه به خیل هواداران، برندی دارند که بتوانند با آن تجارت و کسب درآمد کنند اما این فرمول برای بسیاری باشگاه‌ها قابل اجرا نیست.
 
قائم مقام باشگاه پرسپولیس تصريح کرد: ما برای خصوصی‌سازی به نقشه راه نیاز داریم. نزدیک به 60 درصد درآمد باشگاه باید از طریق حق پخش تلویزیونی تامین شود. آیا این امر در ایران امکانپذیر است؟ راهکار جایگزین وجود دارد؟ آیا وام‌های کلان، کم بهره، با بازپرداخت طولانی در اختیار باشگاه‌ها خواهد بود؟ معافیت‌های مالیاتی وجود خواهد داشت؟ آیا زمین یا امکانات رایگان در اختیار قرار می‌گیرد؟ برای خصوصی‌سازی باید به اینها توجه کنیم. غیر از این فقط واگذاری انجام شده است. در حالی که در خصوصی‌سازی سر پا ماندن و رشد، توسعه و بالندگی مجموعه اهمیت دارد و باید به بخش درآمد، امنیت سرمایه‌گذاری و موانع پیش روی آن توجه کرد.
 
نباید فراموش کنیم سرمایه‌گذار هم باید خود با ضوابط و مقررات جاری کشور در امر فعالیت بخش‌های خصوصی تطبیق دهد و در همین راستا برای حفظ سرمایه و باشگاه، برنامه داشته باشد.
 
منتقمی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر واگذاری یا خصوصی‌سازی باشگاه‌ها به این معنی نیست که دولت هیچ نقشی ندارد. یک مجموعه خصوصی هم باید طبق قوانین کشوری فعالیت کند. مجوز فعالیت باشگاه را چه کسی صادر می‌کند؟ شما اگر بخواهید یک استخر هم بزنید باید مجوزهای لازم را از بخش‌های دولتی دریافت کنید. مالک، مدیر و مربی مجموعه باید توسط بخش دولتی تائید صلاحیت شوند. یعنی اینطور نیست که هر کس پول بیشتری داد، بتواند مالک باشد. در واقع با توجه به الزامات قانونی، نقش نظارتی وجود دارد و اینطور نیست که هر فردی یا هر فعالیتی مجاز باشد. آنچه جالب توجه است اینکه بسیاری افراد متقاضی، به چنین موضوعی توجه ندارند و به این دلیل است که می‌گویم باید یکسری مسائل به طور جدی‌تر مورد توجه قرار بگیرد و ما قبل از هر چیز باید به فراهم آوردن بستر مناسب برای فعالیت بخش خصوصی، سپس  ایجاد یک بخش خصوصی کارآمد که در تمام زمینه‌ها صلاحیت و اهلیت داشته باشد توجه کنیم.
 
به هر روی امیدواریم انتقال دو باشگاه پرسپولیس و استقلال هر چه زودتر اتفاق بیفتد و به درازا کشیده نشود. این مسیر که باید طی شود، پس تاخیر بیشتر، کار را عقب می‌اندازد. البته توجه به فراهم کردن بسترهای لازم و ورود بخش خصوصی با آگاهی و تصویر درست اهمیت ویژه‌ای دارد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: منتقمی ، باشگاه ، پرسپولیس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار