بحث بدهی‌های مالیاتی اواخر سال همیشه رونقی فراتر از تبلیغات کالاهای شب عید دارد و هر جای شهر سرتان را بر می‌گردانید بیلبوردهای مالیاتی را خواهید دید.

گروه ورزش باشگاه خبرنگاران ،شاید آن زمان که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی مالیات را "پرداختی‌های الزامی و بلاعوض" معرفی کرد هیچکس حتي فکرش را هم نمی‌کرد که روزی مالیات که ماهیتش در راه توسعه است، به عنوان معضلی در بخش‌های مختلف جامعه از جمله اجتماعی- فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و حتی سیاسی شود.

مالیات را به نوعی، سود اقتصادی دولت می‌خوانند که البته آنهایی که همیشه از تیغ مالیات جان سالم به در می‌برند می‌بایستی تاوان این فرار از توسعه و پیشرفت جامعه را به قیمت پایمال کردن حق زندگی و حقوق اجتماعی افراد بپردازند.

تکلیف قانونی مالیات مشخص و مبرهن است و آنقدر در موردش توضیح شنیدیم که آنرا جزئی از ارکان حیات یک جامعه مدنی و متمایل به پیشرفت می‌دانند.
و اما این روزها اگر چه باتوجه به اهمیت اقتصاد مقاومتی بخش‌های مختلف، ارگان‌ها و سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها تلاش بسیاری در این راه انجام می‌دهند و در بخش خصوصی حتیNGO ها نیز مسیر اقتصاد مقاومتی را به نوعی در چارت تشکیلاتی خود ترسیم کرده‌اند اما باید قبول کنیم قوانین مبارزه با متخلفان مالیاتی آنقدر چفت و بست ندارد که بتواند جوابگوی اهمیت مالیات در جوامع در حال پیشرفت باشد.
ورزش به عنوان یکی خدماتی که حتی در برخی مواقع با ماده تبصره و حتی توصیه از برخی امور مالیاتی معاف و یا مشمول تخفیف می‌شوند این روزها در بحث مالیات روزگار خوشی ندارد.

باشگاه‌های ورزشی با درآمدهای آنچنانی آنقدر از مالیات‌ها فرار می‌کنند تا جایی‌که رقم‌ها میلیاردی میشود و دست آخر...و نهایت توبیخ آنها یک ممنوع‌الخروجی آنهم در شرايط خاص با برخي توصيه ها و ماده تبصره هاي خارج ازقانون قابل حل است که خیلی زود رفع و رجوع می‌شود.
 

 
همین سد کوتاه و البته ناپايدار برای مبارزه با متخلفان مالیاتی هم بعضاً دربرخی کمیته‌های مجلس اهم از کمیته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه از افزایش سقف بدهی‌های مالیاتی برای ممنوع الخروج شدن تسهيلاتي را فراهم ميکند.
اما نکته مهم این موضوع است که مگر نه اینکه متخلفان ومتواریان مالیاتی می‌بایستی با کمند قانون مهار شوند؟


فقط به یک نمونه ورزشی اکتفا کنیم که چند روز قبل هوينس مدیر باشگاه بایرن مونیخ آلمان به دلیل اینکه فقط مالیات یکی از حساب هایش را پرداخت نکرده بود دچار همان کمند قانوني شد که پيشتر آنرا مرحم زخم تخلف مالياتي عنوان کرديم و 3.5 سال حبس را با توجه به شهرت و خدماتش می‌بایستی در کمند قانون طي کند.


اما جالب است بدانید باشگاه‌های بزرگ فوتبال با هر کدام میلیاردها تومان بدهی مالیاتی دارند واگر ممنوع‌الخروج که کمترین بهای تخلف مالیاتی است هم گریبان آن‌ها را بگیرد آن وقت زمین و زمان را به هم می‌دوزند و خیلی شیک سر تمرین حاضرشده وخبری از همان کمند معروف نيست ....
و ما تازه یا دمان آمدکه توبيخ اگر چه توبيخ است و قانون ماليات اگر چه قانون، اما این کجا و آن کجا !

البته خوشبختانه مجلس شوراي اسلامي در حال برگزاري جلساتي تا برخي موارد قتنون ماليات را اصلاح کند و اميدواريم معضل تخلفات مالياتي بزودي حل شود و قانون التزام قانون مالياتي روح اجرايي بگيرد.


یادداشت از اکبر باقری

انتهای پیام/


برچسب ها: توبیخ ، رونق ، کالا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار