به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ اين باغ كه در دامنه كوه معروف به بابا كوهي واقع شده ، در دورههاي گذشته از باغهاي ديدني شيراز به حساب مي آمد و به نوشته منابع، تا قبل از دوره گوركانيان فقط چهار باغ معروف وجود داشت كه باغ تخت يكي از آنها است .
اين باغ تا اواخر دوره قاجاريه نيز آباد بود ولي بعد از آن رو به نابودي گذاشت و ديگر به آن توجه اي نشد .
عمارت اوليه داخل باغ در قرن پنجم هجري به دستور اتابك قراچه ساخته شده و به همين دليل اين باغ به باغ قراچه معروف است .
تيمور گوركاني با ورود به شيراز و ديدن باغهاي شيراز و همچنين باغ تخت ، دستور ساختن باغي همانند اين باغ را در سمرقند داد كه آن را نيز تخت قراچه ناميد .
در دوره قاجاريه عمارت باغ كه در هفت طبقه و بر دامنه كوه ساخته شده بود مورد بازسازي قرار گرفت و ساختمانها و حوض هايي بر آن افزوده شد و از اين زمان به تخت قاجاريه معروف گرديد .
بعدها عمارت جديد در دوره فتحعلي شاه نيز تعميراتي شد . اين عمارت كه از طبقات پليكاني تشكيل شده ، از آجر است كه در چهار زاويه آن چهار برج تعبيه شده است .
راه ورودي اين برجها كه در بالاي خود داراي كنگره هايي هستند ، از داخل عمارت است و با وجود اين برجها و ديوارهاي آجري در اطراف عمارت ، ساختماني شبيه به قلعه بوجود آمده كه براي حفاظت و نگهباني از عمارت مورد نياز بود در طول دوره قاجاريه ، در قسمتهاي ديگر اين دژ ساختمانهايي ساخته شد ، ساختمان قديمي دو طبقه بود كه طبقه اول آن در مشرق و شمال داراي در ورودي است در اين دو طبقه در سمت جنوب پنج پنجره وجود دارد كه نماي اين قسمت را تشكيل مي دهد .