ایوب ایرانی فام در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: بازده اقتصادی کار و سرمايه نيز با رعایت تناوب زراعی افزایش می یابد.
وی تشریح کرد: در يک برنامه تناوب زراعي صحيح بايد گياهاني که نسبت به ساختمان خاک حساسيت بيشتری دارند در ابتداي تناوب قرار بگيرند و گياهاني که حساسيت کمتری به ساختمان خاک دارند بخصوص گندم در انتهای برنامه تناوبی قرار بگيرند.
ایرانی فام ادامه داد: تناوب زراعي هر منطقه بايد بر اساس شرايط آب و هوایي و بازده اقتصادی محصولات آن منطقه برنامه ريزی شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با توصیه ای به زارعان یادآور شد: اگر مزارع بزرگ که با محدوديت منابع آب روبه رو هستند به چند قطعه تقسيم و يک تناوب زراعی صحيح در آنها اجرا شود، و اين محصولات از نظر زمان کاشت، طول دوره رشد، نياز آبی و زمان آبياری با هم متفاوب باشند از منابع آب موجود استفاده بهتری به عمل می آيد.
وی اظهار داشت: در صورتی که آب موجود براي کاشت تمامی اراضي يک مزرعه کفايت نداشته باشد و يا از طريق انتخاب محصولات نتوان با کمبود آب در ماه های خاصی مقابله نمود، لازم است آيش يکساله را در تناوب قرار داد.