وی ادامه داد: این نگرانی و دغدغهها نشان دهنده آن است که همواره دچار خطا و نقصانی بودیم که توسط متولیان فرهنگ یا مولدان محصولات فرهنگی جدی گرفته نشده البته بخشی از آنها هم ناشی از سستی نظریهها است.
قربانزاده تصریح کرد: انقلاب ما فرهنگی بود و این انقلاب علاوه بر اینکه پایههای ظلم و فساد و رژیم شاهنشاهی را کنار زد با یک گفتمان جدید در سال 57 بروز و ظهور پیدا کردو با این گفتمان تمامی مردم با نگرشی جدید به سیر تحولی جدیدی افتادند این موضوع این تحول بیشتر از آنکه به مادیات برگردد به حوزه فرهنگ و اخلاقیات اسلامی و سیاسی برمیگشت.
وی با اشاره به بیانات حضرت امام خمینی(ره) در سال 1367 اظهار داشت: حضرت امام پیامی را به هنرمندان دادند که در آن آمده بود تنها هنری زیبا و پاک است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی، اسلام ائمه هدی، اسلام فقرای دردمند، اسلام تازیانه خوردگان و تاریخ تلخ و شرم آور است محرومیتها باشد ،هنر در مدرسه عشق نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی اقتصادی، سیاسی و نظامی است این تعبیر حضرت امام بود.
قربانزاده افزود: بیانات حضرت امام نشان دهنده آن است که اتفاقا هنرمند باید نسبت به همه پدیدههای اجتماعی اطرافش حساس باشد و هنر را فقط برای هنر نخواهد.
وی در خصوص بیانات دیگری از حضرت امام گفت: "هنر در عرفان اسلامی تجسیم تلخ کامی گرسنگان مغضوب پول و قدرت است" ،این تعابیر حضرت امام را که کنار هم میگذاریم نشان میدهد ایشان فراتر از اینکه هنرمند فقط در قالب هنری خودش یک مجسمهساز ،یک نقاش، یک فیلمساز، هنرمند تئاتر و غیره فقط چهارچوب هنری خودش را تصور کند ،حتماً باید با دغدغه که نسبت به مردمش، ساختار نظامش و اعتقاداتش دارد براساس آن پیش رود.
قربان زاده گفت: به نظر میرسد نگرانی رهبری در دیدار مجلس خبرگان از آنجا ناشی میشود که برخی از این حوزهها دچار غفلت و فراموشی شدهاند.
در حوزه مطبوعات برخی از اباعهگری بیحرمتیهایی که سالهای قبل هم ما شاهدش بودیم دوباره بروز و ظهور پیدا میکند که در فیلم و تئاتر هم دیده شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به فرمایشات رهبری توصیه میشود که متولیان فرهنگی ما به طور حتم نسبت به اصول و بنیادهایی که براساس آنها به این مسند نشستند توجه کنند. به نظر من نگرانی رهبری بیشتر معطوف به همین حوزه است و امیدوارم در دولت جدید این موضوعات بیشتر جدی گرفته شوند.
قربان زاده گفت: ما باید از نیروها انقلابی و حزباللهی و کسانی که این سالها خون دل خوردند و در حوزههای مختلف و هر جا لازم بوده سینه سپر کردند استفاده کنیم و در عرصههای فرهنگی به آنها میدان دهیم و هرچقدر این میدان وسعتر شود این نیروها عملکرد بهتری خواهند داشت و ما در فضای فرهنگی کشور هم محصولات انقلابی و فرهنگی خواهیم داشت.
انتهای پیام/