به گزاش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، شرایط نگهداری، نحوه تهیه و فرآوری، میزان و نوع رنگ بهکار رفته در تامین سلامت آجیل موثر هستند، تهیه آجیل بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی خریدار را از سلامت آجیل مطمئن می سازد.
آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند و از این سو واحدهای صنعتی ملزم به اندازهگیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند.
به گفته ی کارشناسان در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فلهای عرضه میشود، این اندازهگیریها صورت نمیگیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند، به هنگام خرید آجیل نوروزی، نکات لازم را باید رعایت کنید.
کارشناسان اظهار داشتند آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی داشته باشد. وجود حفره یا کپکزدگی از نشانههای کهنگی آجیل است و اگر در میان آجیل، بقایای حشرات مرده یا زنده را دیدید، بدانید که آجیل کهنه و فاسد است.
پس دادن رنگ به دست، نشانه غیربهداشتی بودن آجیل است، طبق دستورالعملهای مقامات بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگهای مجاز خوراکی، در تولید آجیلها ممنوع است. رنگهایی که برای رنگ کردن تخمه، بادام و غیره استفاده میشود، عمدتاً غیرمجاز بوده و گاهی حساسیتهای شدیدی را در مصرفکننده ایجاد میکند
از خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگشده دارند، خودداری کنند و تخمههای پررنگ را خریداری نکنید چرا که آنها را به زور رنگهای مصنوعی به این شکل درآوردهاند.
کارشناسان می گویند از خرید پستههای لبخندان پرهیز کنید؛ پسته را در ظرفهای آب گرم میریزند تا باد کنند، بعد آنها را داخل ظرف آب سرد میریزند تا پوستشان به اصطلاح بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی، یا به اصطلاح شوک حرارتی، روی کیفیت پسته تاثیر منفی میگذارد و علاوه برآن موجب نمکشیدن پسته هم میشود و زودتر هم فاسد میشوند.
انتهای پیام/