احمد بایبوردی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: بالا بودن غلظت نیترات در اندام های قابل مصرف سبزی ها، علوفه و در آب آشامیدنی مخاطرات بهداشتی جدی را برای انسان ودام ایجاد نموده است.
وی خاطرنشان کرد: مهم ترین عامل در کاهش مصرف سم و کودهای شیمیایی آموزش اصولی به بهره برداران بخش کشاورزی است.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از کم اطلاع بودن و یا به نوعی بی اطلاعی کشاورزان از عوارض مصرف کودهای شیمیایی گفت و ادامه داد: استفاده از اين كودها موجب بزرگ و سنگين شدن سبزي هاي غده اي مانند سيب زميني و پیاز مي شود و سود بيشتري را براي کشاورزان به دنبال دارد ولی بيشتر اين کشاورزان نيز نمي دانند كه اين كودها به عنوان يك عامل سرطان زا شناخته شده اند و در حالي مردم را به خوردن سبزي و صيفي جات به منظور مقابله با سرطان ترغيب مي كنيم كه به دليل استفاده از كود ازته، اين سبزي ها به نوعی خودمنشأ انواع سرطان ها هستند.
بایبوردی با توصیه به مصرف کنندگان اظهار داشت: به دليل آنكه بيشتر سموم محلول در چربي هستند، روي پوست ميوه قرار گرفته و هنگام شست وشو با آب از بين نمي روند، بنابراين توصيه مي شود براي پاك كردن سموم از روي ميوه ها و سبزي ها آنها را با كمي مواد ضدعفوني كننده يا نمك شسته و سبزي ها را به طور آب كشي نمود تا سم شان از بين برود.