در آیینی سنتی 5تن سمنوی نذری در شیراز پخته و بین 3500 نفر توزیع شد.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ در پخت این نذری 330کیلو گرم گندم ،110 کیلو گرم آرد،90کیلو گرم بادام به کار رفته است.

سمنو پزان آیینی سنتی در شیراز است که افزون بر 500 سال قدمت دارد و به نیت نذر پنج تن آل عبا و حضرت فاطمه زهرا (س) انجام می شود.

سمنو را معمولا کمی پیش از نوروز درست می‌کنند و یکی از سین های معروف سفره هفت سین است .

پخت سمنو از مراحل آغازین آن تا زمانی که پخته شود همراه با مداحی و توسل به اهل بیت (ع) و مولودی خوانی است.

سمنو خوردنی شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست می شود. ماده شیرین کننده سمنو شیره‌ای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته می‌شود.

این شیره با آرد سبوس‌دار جوشانده می‌شود. پخت سمنو معمولا 12 تا 16 ساعت طول می کشد.

این غذای مقوی، تنها غذایی است که از آب و آرد تهیه می شود و شیرینی آن هم از شیره گندم بدست می آید.

به گفته طباخان سمنو ، استفاده از گندم با کیفیت، تاثیر زیادی در طعم و مزه سمنو دارد./س

انتهای پیام/

برچسب ها: پخت ، سمنو ، نذری ، شیراز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.