رونمایی از جلد هجدهم دانش‌نامه جهان اسلام با حضور"حداد عادل" در سی‌امین سالگرد تأسیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی در پژوهشکده فرهنگ و هنر انجام شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران حاضر در نشست سی‌امین سالگرد تأسیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی و رونمایی از جلد18 دانشنامه جهان اسلام  که از سوی این بنیاد برگزار می‌شود در این مراسم که با حضور دکتر "حداد عادل" رئیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی ،"دکتر مصطفی میرسلیم"،"حجت‌الاسلام والمسلمین حسن تارومی راد"  و جمعی از پژوهشگران علوم انسانی و اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم "حداد عادل" رئیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی گفت: بنیاد 30 ساله شد انگار همین دیروز بود که به من زنگ زدند و گفتند به جلسه‌ای در دفتر رئیس جمهور بیایید که قرار است دایره‌المعارفی اسلامی تألیف شود.
 
وی ادامه داد: به یاد دارم که سال 1362 بود آن روز بعدازظهر خدمت رهبر معظم انقلاب که رئیس جمهور وقت بودند ما رسیدیم و عهده‌دار عضویت در هیأت امنای بنیاد دایره‌المعارف اسلامی شدیم و اکنون شاهد ریشهَ‌دار شدن و سایه افکن شدن آن نهال هستیم. دو تبریک عرض می‌کنم یکی تبریک به بنیاد دایره‌المعارف اسلامی که 30 ساله شد و تبریک دیگر به جهت رونمایی از جلد هجدهم دانش نامه بنیاد دایره‌المعارف اسلامی که امروز جلد هجدهم آن رونمایی می‌شود.   
 
حداد عادل تصریح کرد: افتخار بود در کنار اساتید بزرگی چون دکتر محقق و دیگر اساتید که بعضی از آنها هم اکنون در شمار مراجع تقلید هستند جزء هیأت امنا بودیم و من از محضر آنها بهره‌مند شدم  و در کنار آن از محضر دکتر شهیدی و آیت‌الله معرفت هم بهره‌هایی را بردم.   
 
وی ادامه داد: افتخاری‌ است که نزدیک 20 سال به عنوان مدیرعامل بنیاد درخدمت شما هستیم پیش از من استاد محقق و اساتید دیگری ریاست این بنیاد را عهده‌دار بودند که برای همه آنها آروزی سلامتی می‌کنم.  

حدادعادل ادامه داد: فعالیت در بنیاد را با مدیرعاملی شروع کردم که قبل از من "پورجوادی" و "میرسلیم" زحمت آن را کشیدند و از سال 74 من در خدمت شما هستم.   
 
رئیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی اظهار داشت: در اروپا عده‌‌ای تلاش کردند با گردآوری 50 جلد دایره‌المعارف اسلام را در اروپا به نگارش درآورند ما هم به عنوان صاحبان خانه وظیفه داریم جهان اسلام را از نگاه و قلم و دانش خودمان به خودمان و دیگران معرفی کنیم و انگیزه‌ رهبر معظم انقلاب از تأسیس بنیاد دایره المعارف این بود.   
 
وی با اشاره به دقت و صحت در گردآوری دانش‌نامه جهان اسلام ابراز داشت: رعایت دقت و صحت از همه چیز مهمتر است و تا مطمئن به درستی مطلبی نشدیم نباید آنرا به دست چاپ برسانیم. به یاد دارم زمانی با تارومی" درخصوص میزان بارندگی بندر انزلی شک کردیم ولی با مقاله‌هایی که رد و بدل شد و با اطمینان کامل آن خبر را به اطلاع رساندیم.   
 
وی ادامه داد: این دانش‌نامه اعتقادات اسلامی و شیعی ما را در فرهنگ اسلامی و ایران ما را در جهان اسلام دربر می‌گیرد که معرفی نگرش نظام ما و رهبر ما در جهان اسلام است.  

حداد عادل تصریح کرد: در دنیا چون قلم در دست دشمن بوده و آنها تصاویر خوف ناکی از اسلام را به نگارش درآورده‌اند؛ ما هم تاکنون در 18 جلد سعی کرده‌ایم به دقت مطالبی را درخصوص جهان اسلام به نگارش درآوریم.   
 
وی با اشاره به دقت و صحت مطالب دانش‌نامه تصریح کرد: به یاد دارم فردی بعد از سی‌واندی سال از خارج از کشور آمد که متعلق به یک خاندان طاغوتی بود و گذشته خود و خاندانش را برای من توضیح داد بعد از آن من به قفسه دفتر کارم مراجعه کردم و یکی از دانش‌نامه‌ها را به او دادم که شرح حال کاملی از خاندان او بود و این فرد گفت به قدری این مطالب دقیق است که خود ما هم نمی‌توانستیم این گونه راجع به خاندان خود کتابی را بنویسیم. 
 
رئیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی افزود: ما درعین حال که نسبت به انقلاب و تشیع علاقه و اعتقاد و حساسیت و به معنی درست کلمه تعصب داریم تلاش می‌کنیم مقالات منصفانه و درست باشد به همین دلیل چند جلد از کتاب‌های ما به زبان عربی در جهان اسلام با استقبال روبه رو شده است.   
 
وی خاطر نشان کرد: بنده احتمال می‌دهم این دایره‌المعارف حدود 45 یا 50 جلد شود که حداقل می‌توان 150 دایره‌المعارف تخصصی را از دل آن استخراج کرد.  

بنابراین گزارش از جلد هجدهم دانش‌نامه جهان اسلام با حضور دکتر حدادعادل رئیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی در پژوهشکده فرهنگ و هنر رونمایی شد.   
 
در ادامه این گزارش "سید مصطفی میرسلیم" ریاست هیئت امنای بنیاد دایره‌المعارف اسلامی گفت: به زودی 30 سال گذشت و بزرگان زیادی که در این بنیاد با ما همراه بودند را از دست دادیم و بسیاری دیگر در طی این سالها با ما همراه بودند که از همه آنها تشکر می‌کنم.  

وی ادامه داد: برای گرد آوری چنین دانش‌نامه‌هایی باید ایرانی زندگی کرد تا بتوانیم با توجه به بنای زبان فارسی و احترام به آن چنین کار بزرگی را انجام دهیم.  

میرسلیم خاطر نشان کرد: چیزی که در نگارش این دانشنامه‌ها بسیار مهم است دور شدن از طرز فکرهای شخصی است به این دلیل که گاه با مطالعه‌ی کتابهای دیگر طرز فکرمان عوض می‌شود ولی باید مواظب بود که از فرهنگ دیگر کشورها وام نگیریم تا صدمه‌ای به بار علمی‌مان وارد نشود.  


انتهای پیام/اق
برچسب ها: ادبیات ، عادل ، رونمایی ، کتاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار