به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، این روزها که همه با خوشحالی مشغول مهیا کردن سفره هفت سین نوروز هستند قصه برای حیات وحشیها کمی دردناکتر می شود.
بعد از ماهی قرمز که به غلط سر سفره ما ایرانیها قرار گرفت حالا نوبت تعدادی دیگر از حیوانات لاک پشت خزری، مار آبی و سمندر لرستانی است.
دامپزشک کلینیک پردیسان در گفتگو با خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران در خصوص نحوه نگهداری آنان گفت: مار آبی با لاک پشتهای خزری به هیچ عنوان حیوان خانگی نیستند و نگه داری آنان در منزل باعث انتقال بیماریهای باکتریایی به انسان میشود.
دکتر معماریان ادامه داد: اکثر این حیوانات از شهرهای شمالی برای خرید و فروش به تهران منتقل میشوند که 70 تا 80 درصد آنان در مراحل تکثیر تلف میشوند.
وی در خصوص نگهداری ماهی قرمز در منزل نیز گفت: برخلاف تصور مردم ماهی قرمز نیز حیوان خانگی نیست چراکه شرایط خاص نگهداری دارد.
دامپزشک کلینیک پردیسان اظهار داشت: اول اینکه باید اطمینان داشته باشیم که این ماهی در مکان مناسبی پرورش یافته است و دوم اینکه اگر قرار است در منزل نگهداری شود باید در آکواریوم نگهداری شود تا نور و دمای آن تنظیم شود و همچنین غذای مناسب به آن داده شود.
*امپراطور لرستان در حال سقوط گذشته از ماهی قرمز و لاک پشت اما حکایت سمند لرستانی که سرمایه ملی برای لرستان و کشور است کمی دردناکتر است.
گونهای باارزش که علیرغم ممنوعیت خرید و فروش اما به بهای اندک در بازارها فروخته میشود تا سین هشتم سفره هفت سین شود.
دکتر معماریان در خصوص ارزش این گونه جانور گفت: سمند لرستان جز 50 گونه اولی است که در دنیا در معرض انقراض است و در هیچ کجا جز در منطقهای از لرستان یافت نمیشود.
وی با اشاره به عواملی که این گونه را تهدید میکند اظهار داشت: جداکردن این حیوان از زیستگاه اصلیاش و قاچاق آن باعث میشود تا 100 درصد آنهایی که برای تکثیر از طبیعیت جدا میشوند تلف شوند.
* کشف 400 قطعه سمندر از یک قاچاقچی! با توجه به اینکه خرید وفروش سمند در آستانه سال نو افزایش پیدا میکند 2 استان خوزستان و لرستان که مبادی ورود و خروج غیرمجاز این گونه اند تحت کنترل ماموران یگان حافظت قرار میگیرد.
مدیر کل محیط زیست استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران گفت: برای برخورد جدیتر با فروشندگان سمندر لرستانی با یگان حفاظت استان لرستان هماهنگ کردهایم همچنین اطلاع رسانی در شهر و رسانهها انجام شده و به شهروندان هم هشدار دادهایم که خریدو فروش سمند ممنوع است.
لاهیجانزاده افزود: همچنین برای کنترل بیشتر با مسئولان شرکت راه آهن، گمرک، ترمینالها و نیروی انتظامی مکاتباتی انجام شده است تا حداکثر قاچاق این گونه صورت گیرد.
وی با اشاره به جریمه 200 هزار تومانی برای هر قطعه سمند تصریح کرد: سال گذشته با هماهنگی نیروهای راه آهن در یک فقره دستگیری از فرد متخلف 400 قطعه سمندر کشف و ضبط شد.
وی خاطرنشان کرد: این افراد یکسری ظروف را تهیه کرده و با کمی آب بدن سمندر را مرطوب نگهداری میکنند تا به مقصد مورد نظر برسد.
*کشف 112 قطعه سمندر در تهران همچنین فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در این زمینه گفت: طی گشت و پایشهای 2 هفته گذشته 112 قطعه سمندر لرستان از فروشندگان بازارها و میادین کشف و ضبط شد.
میران زاده با اشاره به کشف سایر گونهها اظهار داشت: 140 مار آبی و 200 لاک پشت از دیگر گونههای است که در این فصل از سال و در آستانه سال نو توسط قاچاقچیان مورد معامله قرار میگیرد.
وی در ادامه به شهروندان در خصوص خرید این گونهها هشدار دارد و افزود: در این بین تعدادی از گونههای غیربومی هم وارد کشور میشود از جمله لاک پشت گوش قرمز که یک گونه مهاجم است و پس از ایام نوروز زمانی که توسط مردم در عرصههای طبیعت رها میشود باعث از بین رفتن آبزیان بومی خواهد شد.
فرمانده یگان حافظت محیط زیست تهران در پایان خاطرنشان کرد: از خرید این گونهها به شدت خودداری کنید و در صورت مشاهده خرید و فروش آنها محیط زیست را با شماره تلفنهای 77359564 و 77355781 باخبر کنید.
گفتنی است، متاسفانه علاوه بر تخریب زیستگاه این گونه منحصر به فرد، قاچاق بیش از حد آن سایه انقراض را بر روی قامت 14 سانتی متریاش انداخته و خرید هر قطعه از آن این حیوان را به انقراض نزدیک تر میکند پس سعی کنیم سال جدید را با به اسارت گرفتن یک گونه در حال انقراض آغاز نکنیم.
گزارش از فاطمه هنرور
انتهای پیام/