خانه مشروطیت اصفهان در محور دولت خانه صفوی ،خانه ای است از عصر قاجار با معماری چشم نواز که متعلق به رهبر سیاسی اصفهان در عصر مشروطه یعنی حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی بوده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان ، یک ‌صد سال پیش علما، آزادی‌خواهان، رجال سیاسی ـ فرهنگی و مردم اصفهان در این مکان گردهم می ‌آمدند تا درباره مشروطیت و حکومت غیرمستبدانه و امور مدنی خود مشورت و تفکر نمایند.

این خانه تاریخی با معماری تاریخی، زیبا و چشم ‌نواز دارای دو شاه ‌نشین در جبهه شمالی و جنوبی، دو حیاط اندرونی و بیرونی و نیز دوازده اتاق است. اتاق هفت دری این خانه از دو طرف دارای شیشه‌کاری است. این شیشه‌کاری‌ها روی هفت لنگه در که به آن اُرُسی گفته می ‌شده قرار گرفته است که در زمان تابش نور آفتاب محیطی بسیار زیبا را در این اتاق بوجود می‌ آورد. تالار به تزئینات گچبری و نقاشی های شیر و شکر مزین است. نقاشی ها به شیوه شیر و شکر، گچبری، بخاری گچبری شده، ارسی با شیشه های رنگی از تزئینات به کار رفته در این بنا است که یاد‌آور طرز زندگی و آداب و رسوم نیاکان ما می ‌باشد.

به واقع خانه مشروطیت اصفهان گنجینه ‌ای است در شهر اصفهان؛ به همین مناسبت، به منظور آشنایی بیشتر علاقه مندان با تاریخ و تحولات سیاسی اجتماعی ایران و بالاخص شهر اصفهان در عصر مشروطه و یادآوری خاطرات غرورآفرین و تجربه اندوزی از گذشته، مجموعه ای گرانبها از تصاویر و اسناد تاریخی در معرض دید عموم بازدید کنندگان قرار گرفته است. نام مشروطیت در حقیقت دربرگیرنده «قانون ‌گرایی» و حکومت «مردم‌ سالاری» و «مشورت» را به ذهن می ‌آورد. به همین دلیل می ‌توان با قدم گذاشتن در این خانه و مطالعه اسناد و مدارک و تصاویر موجود در آن با فعالیت مشروطه ‌خواهان اصفهان و مباحث و اندیشه آنان آشنا شد. بازسازی و مرمت این بنا در حقیقت نماد زنده نگه داشتن تاریخ ارزش ها و فداکاری ها و تفکرات مردمی است که برای کرامت، استقلال، مکتب و آزادی خود از قید سلطه بیگانگان و حاکمان مستبد تلاش کرده اند.

علاوه بر وقایع مربوط به دوران مشروطه، جنگ اول جهانی و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی، این خانه محل زندگی و متعلق به آیت‌ الله نورالله نجفی اصفهانی است که از چهره‌ های مهم آن دوره بوده ‌است.

خانه مشروطیت اصفهان در ضلع شرقی میدان امام (نقش جهان) در محله قصر منشی واقع در خیابان نشاط کوچه چهاردهم (مقصود بیک) واقع است و در سال 1384 با شماره 13009 در آثار ملی ایران ثبت شد./ش


انتهای پیام

برچسب ها: اصفهان ، خانه ، مشروطیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.