به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، احمد احمدیفر صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به این امر که تولید مواد غذایی کمی و کیفی از مسائل مهم تولید محصولات بخش کشاورزی به شمار میآید و از آنجا که تولید محصول و قابلیتهای کشاورزی هر منطقه به هوا و مشخصات اقلیمی بستگی دارد، بنابراین صنعت زنبورداری یکی از رشتههای تولیدی مهم بخش کشاورزی است و توسعه آن میتواند علاوه بر درآمدزایی در سطح شهرستان، در ایجاد زمینه لازم برای اشتغال نیز موثر واقع شود.
وی گفت: براساس آمارگیری سراسری به عمل آمده در سال 92، این شهرستان دارای 32 هزار و 331 کندوی زنبورعسل بوده که از این مقدار 32 هزار و 63 کندوی مدرن و 268 کندو بومی است.
احمدیفر افزود: در منطقهای به مرکزیت این شهرستان، یکی از نواحی رویشی سه گانه ایران به نام ارسباران قرار گرفته و افزون بر تنوع عظیم گیاهی، با توجه به شرایط آب و هوایی مطلوب، از جمله مناطقی است که در حاشیه آن میتواند توسعه صنعت زنبورداری قوام گیرد.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اهر گفت: در فصل تولید این محصول امسال 399 هزار و316 کیلوگرم عسل از کندوهای مدرن و یک هزار و 700 کیلوگرم عسل نیز از کندوهای بومی حاصل آمده و مدیریت تلاش دارد با برگزاری دورههای آموزشی علاوه بر گام برداری در مسیر استفاده بهینه از منابع موجود در بخش کشاورزی شهرستان، را بر شکوفایی بیش از پیش اقتصاد کشاورزی منطقه هموار سازد.
براساس این گزارش 91 درصد عسل تولید شده در آذربایجان شرقی از کندوهای مدرن و 9 درصد بقیه از کندوهای بومی حاصل می آید. بیشترین میانگین تولید عسل در کندوهای مدرن مربوط به شهرستان خدا آفرین با 26 کیلوگرم وکمترین مقدار مربوط به شهرستان بناب با 0.3 درصد کیلو گرم بوده و بیشترین میانگین تولید عسل از کندوهای بومی مربوط به شهرستان مراغه با10 کیلو گرم از هر کندو وکمترین تولید عسل از کندوهای بومی مربوط به شهرستان اهر با یک کیلوگرم است.
انتهای پیام/م