مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش درباره مزایای فرآوری گیاهان دارویی گفت: فرآوری گیاهان دارویی و عرضه آنها به صورت اسانس، عصاره، شربت و قرص موجب سهولت استفاده و استقبال مصرف کنندگان و ارزش افزوده و سود بیشتری برای کشاورز، تولید کننده و نیز بهره بردارن از دامان طبیعت می شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان.،امان الله طوقی بیان کرد: استفاده از گیاهان دارویی موجود در طبیعت مقرون به صرفه بوده و موجب اشتغال زایی نیز می شود، اما بهره برداری غیراصولی این گونه گیاهان را در معرض انقراض قرار می دهد به همین سبب باید روش های صحیح بهره برداری به بهره برداران آموزش داده شود و کشاورزان و روستاییان نیز زمین های خاصی برای کشت گیاهان دارویی در نظر گیرند.

وی ادامه داد: گیاهان دارویی به صورت پراکنده در طبیعت یافت می شوند که جمع آوری آنها نیازمند صرف زمان و نیروی کار زیاد است و از طرفی شاید گیاهان هنگام جمع آوری آلودگی هایی را به همراه داشته باشند به همین سبب ضروری است زمین های مخصوص و آماده ای برای کشت وسیع گیاهان دارویی در اختیار متخصصان قرار گیرد.

وی چهار فصل بودن کشور را مزیت قابل توجهی برای رویش گیاهان دارویی دانست و تصریح کرد: از آنجا که برخی گیاهان به راحتی در مناطق خشک و کم آب رشد می کنند می توان برای پوشاندن بیابان ها و استفاده از زمین های بایر با حداقل هزینه به کشت گیاهان دارویی پرداخت.

مدیر جهاد کشاورزی خاش افزود: گرچه پیشرفت های علم پزشکی و داروسازی در سال های گذشته چشمگیر بوده، اما گیاهان دارویی به عنوان یک سرمایه مهم خدادادی باعث دوام سلامت انسان شده و اکثراً فاقد عوارض جانبی هستند به همین دلیل رویکرد مردم به استفاده از این منابع درمانی افزایش پیدا کرده و این یکی از مؤثرترین عوامل افزایش توجه به کشت گیاهان دارویی است.

شهرستان خاش مستعد رویش افزون بر400 گونه گیاهی به صورت طبیعی است که تعداد اندکی از آنها شناسایی شده و مورد استفاده مردم قرار می گیرند.

اکنون برخی از روستاییان و عشایر شهرستان خاش با فروش گیاهان رشد یافته درطبیت مانند قارچ ،راب، پونه ، آویشن و غیره منبع درآمد خوبی برای خود ایجاد کرده اند./س


انتهای پیام/

برچسب ها: سود ، کشاورزان ، گیاهان ، دارویی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.