به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از فارس منصور معظمی معاون وزیر نفت اظهار داشت: وزارت نفت بحث تک نرخی شدن قیمت بنزین را بیشتر از جهت قاچاق و فساد موجود در آن پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو سوم بنزین مصرفی سهمیهبندی است و یک سوم آن نیز به قیمت 700 تومان به مصرف میرسد، اضافه کرد: این عدد چندان بزرگ نیست،اما برای ادامه ساختار دو نرخی، مکانیزمها و فعالیتهای فراوانی باید انجام شود که اگر بنزین یک نرخی شود انجام عملیات آن سادهتر میشود.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت افزود: وزارت نفت در این باره تصمیم گیرنده نیست، اما پیشنهاد ما به مراکز تصمیمگیر تک نرخی شدن بنزین بوده است.
*دو راهکار وزارت نفت برای سهمیههای باقی مانده در کارتهای سوخت
وی با بیان اینکه دو راهکار برای سهمیههای باقی مانده در کارتهای سوخت مردم پیشبینی کردهایم، اظهار داشت: یک راهکار آن است که سهمیهها باقی بماند و در یک مهلت 4 یا 6 ماهه مردم فرصت استفاده از این سهمیهها را داشته باشند،بنابراین هیچ سهمیهای از هیچ خودرویی از بین نمیرود.
معظمی گفت: راهکار دوم آن است که اگر سهمیه 400 تومانی دارید و قیمت بنزین 800 تومان باشد، شما میتوانید به ازای سهمیه 400 تومانی دو لیتر بنزین بزنید.
وی تصریح کرد: در هیچ کدام از سناریوهای وزارت نفت حذف سهمیهها پیشبینی نشده است، چرا که این از جمله حقوق مردم است و نمیتوان آن را از بین برد.
*چهار سناریوی وزارت نفت برای افزایش قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی
معظمی با بیان اینکه وزارت نفت 4 سناریو را برای قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانهها پیشنهاد داده است، افزود: در قانون هدفمندی یارانهها سقف درآمدها دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی 48 هزار میلیارد تومان قرار داده شده است که بر اساس همین سقف قیمت نیز قیمت حاملهای انرژی باید محاسبه شود.
وی اضافه کرد: ما برای سال 93 تلاش کردیم به گونهای طراحی کنیم که مصرف فرآوردههای اصلی مانند بنزین رشد زیادی نداشته باشیم.
معاون برنامهریزی وزیر نفت تاکید کرد: برای این کار تنها معتقد به سناریوهای قیمتی نیستیم و افزایش قیمت تنها یکی از سناریوها است.
*افزایش کارمزد جایگاههای CNG از ابتدای سال آینده/هزار جایگاه جدید احداث میشود
وی اظهار داشت: در استراتژی وزارت نفت در عین حال روی CNG تأکید زیادی وجود دارد در سال آینده علاوه بر اینکه راندمان جایگاههای موجود را افزایش میدهیم، طی دستورالعملی که برای تصویب به شورای اقتصاد رفته است هم حقالعمل کاری و کارمزد جایگاهها را افزایش دادهایم هم برای سرمایهگذاران این فرصت فراهم کردهایم که منفعت بیشتری میبرند.
معظمی با بیان اینکه این دستورالعمل از ابتدای سال آینده اجرایی میشود، گفت: این دستورالعمل در کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد تصویب شده و منتظر تشکیل جلسه شورای اقتصاد برای تصویب آن هستیم.
وی اظهار داشت: برنامه دیگر وزارت نفت افزایش جایگاههای CNG است تا علاوه بر 2200 جایگاه موجود، هزار جایگاه جدید CNG نیز از طریق بخش خصوصی ساخته شود.
*مسئولیت خودروسازان در قبال کاهش مصرف سوخت و سلامتی مردم
معاون وزیر نفت با بیان اینکه سناریوی دیگری که باید دنبال شود بهینه کردن مصرف فرآوردههای نفتی است، اضافه کرد: باید توجه ویژهای روی مصرف سوخت وسایل نقلیه انجام شود که این کار به حیطه مسئولیت وزارت صنعت و خودروسازان باز میگردد.
وی تاکید کرد: خودروسازان باید در قبال سلامت مردم مسئولیت بیشتری نشان دهند و مسئولیت اجتماعی خود را در این زمینه اجرا کنند.
معظمی گفت: درست است که خودروسازان بنگاه اقتصادی هستند و بنگاه اقتصادی نیز به دنبال سود بیشتر است، اما واقعیت آن است که بنگاههای اقتصادی هم در قبال مردم مسئولیت اجتماعی دارند؛ متأسفانه در این سالها تقریباً اکثر مجموعههای صنعتی کشور در زمینه برخورد با مسئولیت اجتماعی بسیار ضعیف عمل کردهاند.
وی اظهار داشت: این موارد برنامههای ما برای کاهش مصرف حاملهای انرژی در سال 93 است.
معاون وزیر نفت افزود: ما درعین حال به دولت 4 سناریوی قیمتی برای بنزین و دیگر حاملهای انرژی ارائه کردهایم که در قالب این 4 سناریو 2 هدف سیاستگذاریهای قیمتی و غیرقیمتی دنبال کردهایم و منتظر تصویب دولت هستیم.
*افزایش 65 میلیون متر مکعبی تولید گاز در سال آینده
وی تصریح کرد: ما اگر چه نقطهنظر خود را ارائه کردهایم اما روی هیچ یک از سناریوها تأکید خاصی نداریم، چنانکه موظف به تأمین انرژی هستیم و تلاش میکنیم در سال 93 با مشکلات کمتری انرژی مردم تأمین شود.
معظمی تاکید کرد: وضعیت ما در سال 93 از نظر تأمین گاز و فرآوردهها بسیار بهتر خواهد بود و پیشبینی ما آن است که در سال آینده اصلاً مشکلی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ما باید 100 میلیون مترمکعب در روز به تولید گاز کشور از پارس جنوبی اضافه شود، گفت: اما اگر بدبینانه برآورد کنیم که احتمالاً در سال آینده روزانه 65 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه شود.