به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه ، حسين پناهيان گفت : کل تأمين مالي بانک ها براي شرکت هاي توليدي در سال گذشته 250 هزار ميليارد ريال بوده است.
پناهيان با اشاره به اينکه بورس کالا ظرفيت مناسبي براي تأمين مالي شرکت توليدي و رقابت با بانکها دارد، گفت : در بورس کالا شرکت هاي توليدي مي توانند قبل از تحويل کالا با فروختن محصولاتشان به صورت سلف در سه روز کاري تمام درآمد حاصل از فروش را به طور يکجا تحويل بگيرند.
پناهيان اظهار داشت : اين روش آسان و مطمئن تأمين مالي از طريق بورس کالا قابل مقايسه با سازکار پيچيده بانک ها براي تأمين مالي نيست.
مديرعامل بورس کالا با اشاره به دستآوردهاي بورس کالا در سال جاري در حوزه فن آوري اطلاعات و ارتباط گفت: در اين بخش توسعه زيرساخت ارتباطي با کارگزاران از طريق توسعه شبکه WAN و ايجاد ارتباط دو سويه بورس و دفاتر شرکتهاي کارگزاري از طريق شبکه راديويي، MPLS و وايمکس حاصل شد و با ارتقاي سيستم هاي معاملاتي از راه دور، اقدامات لازم براي راه اندازي معاملات برخط آتي و معاملات بازار فرعي ، سلف موازي استاندارد و راه اندازي سامانه معاملات مشتريان خرد صورت گرفت.
وي در ادامه با اعلام طراحي و پياده سازي پورتال جديد بورس کالا گفت : طراحي و ايجاد سيستم پذيرش قبض انبار، ارتقاي سيستم هاي عرضه، نظارت بر بازار آتي و ثبت سفارش و توليد و توسعه سامانه هاي مغايرت گيري تسويه، سيستم کنترل تعهد عرضه، سيستم تسويه بين بانکي (ستاب) از جمله ساير اقدامات انجام شده در اين بخش است.
وي همچنين به تدوين و ارتقاي استاندارد ملي کالاي پذيرش شده اشاره کرد و گفت: امسال بورس کالا توانست در سطح ملي استاندارد ميلگردهاي گرم براي تسليح بتن و انبارداري براي محصولات فولادي و محصولات کشاورزي را با همکاري سازمان ملي استاندارد تدوين کند.
پناهيان به تشريح مجموعه اقدامات بورس کالا در توسعه بازار بخش کشاورزي پرداخت و خاطر نشان کرد: استقرار نظام انبار داري محصولات کشاورزي و سامانه صدور قبض انبار براي معاملات اين دسته از کالاها و ارائه روش قيمت تضميني به عنوان جايگزين خريد تضميني محصولات از جمله اقدامات بسيار مهم است و با همکاري وزارت جهاد کشاورزي همه اقدامات مورد نياز در چارچوب الزامات ماده 33 قانون افزايش بهره وري بخش کشاورزي و منابع طبيعي انجام شده است که در سال جديد عملياتي مي شود.
پناهيان افزود : بورس کالا در اين بخش افزايش سطح تعامل با ذينفعان را در دستور کار خود قرار داد و جلسات و نشستهاي مختلف با مسولان وزارت جهاد، توليدکنندگان، اتحاديه ها و تشکل ها، خانه کشاورز و شرکتهاي سهامي زراعي برگزار شد.
مديرعامل بورس کالا در ادامه گفت: زمينه هاي عملياتي راه اندازي معاملات سلف موازي ميلگرد به عنوان ابزار مالي نوين فراهم شده و توسعه زيرساختهاي بازار به منظور تکميل زنجيره توليد، توزيع و مصرف محصولات فولادي با راه اندازي سيستم قبض انبار صورت گرفته است.
وي با اشاره به تعاملات با دستگاه هاي ذيربط براي متعادل کردن بازار محصولات پتروشيمي گفت: سقف مجاز تغيير قيمت 7 گروه کالايي افزايش يافت و خروج دست کم 39 قلم کالاي پتروشيمي داراي بازار متعادل از سيستم بهين ياب حاصل شد.