جنتی خطاب به رییس‌جمهور گفت: اصحاب رسانه از شخص شما توقع‌هایی دارند و دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، در حالی که بسیاری از مطبوعات ما با بودجه‌ی عمومی و با توجه به امکاناتی که دارند، با بخش خصوصی رقابت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران حاضر در نشست اختتامیه بیستمین جشنواره مطبوعات خبرگزاری‌ها و پایگاه اطلاع رسانی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید فرید قاسمی دبیر جشنواره مطبوعات، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اساتید روزنامه نگاری، در تالار وحدت برگزار شد.

علی جنتی در این مراسم گفت: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که در سال 1388 به تصویب رسید،‌ مشکل آیین‌نامه داشت که اکنون آیین‌نامه‌ی آن تهیه شده و امیدواریم با تصویب هیئت وزیران بتواند در زمینه‌ی دسترسی آزاد اصحاب رسانه به اطلاعات راهگشا باشد.

وی ادامه داد: حقوقی که در قانون اساسی به همه‌ی شهروندان داده شده است‌، باید همواره مورد توجه باشد و اجرایی شود.

جنتی با بیان این‌که نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ارتقای سطح فرهنگ جامعه قابل توجه است‌، تصریح کرد: شفاف‌سازی، مقابله با فساد و تأمین نظارت اجتماعی‌، یکی دیگر از نقش‌های رسانه‌هاست که بر کسی پوشیده نیست. خوشبختانه مطبوعات در کشور ما، با گستره‌ای که دارند توانسته‌اند این نقش را به‌خوبی ایفا کنند.

او با اشاره به برگزاری بیستمین دوره‌ی جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌ها، توضیح داد: خوشبختانه در این دوره، تعداد و کیفیت آثار قابل اعتناست و تعداد قابل توجهی از رسانه‌نگاران حرفه‌ای در این جشنواره حضور پیدا کرده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعتقاد به این‌که یکی از سیاست‌های وزارت ارشاد، پاسداری از آزادی مطبوعات در چارچوب قانون اساسی است‌، ادامه داد: تلاش شده تا آنجا که قانون اجازه می‌دهد‌، اصحاب قلم بتوانند عقاید و تفکرات خود را بیان کنند. برخورد وزارت ارشاد هم در چارچوب قانون است و تلاش می‌شود از برخوردهای سلیقه‌ای دوری شود.

جنتی با اشاره به برخی تصمیم‌های هیئت نظارت بر مطبوعات، بیان کرد: در برخی موارد که افراد به تصمیم‌گیری‌های هیئت نظارت بر مطبوعات اعتراض دارند، باید توجه شود که دولت از مجموع هفت نفر عضو هیئت نظارت بر مطبوعات، فقط دو عضو دارد و تصمیماتی که در این هیئت اتخاذ می‌شود، براساس نظر اکثریت است. در این مدت، چند جلسه با مدیران و سردبیران رسانه‌ها به گفت‌وشنود و تبادل نظر در زمینه‌های مختلف پرداخته‌ایم. این تلاش از آن جهت بود که آن‌ها به پرهیز از برخوردهای جناحی، قانون‌گرایی و رسالت روزنامه‌نگاری توجه بیشتری داشته باشند.

جنتی با تأکید بر لزوم کاهش تصدی‌گری دولت در بخش فرهنگ، اظهار کرد: کاهش تصدی‌گری دولت جزو کارهایی است که در حال انجام است. حمایت از فعالیت‌های تشکل‌های صنفی، یکی از وظایف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وزیر ارشاد با بیان این‌که تدوین لایحه‌ی نظام صنفی رسانه‌ها نیز در دستور کار است،‌ ادامه داد: اعتماد به رسانه‌ها،‌ شناختن حقوق آن‌ها‌ و خودداری از برخوردهای غیرحاکمیتی و فشارهایی که بعضا به رسانه‌ها وارد می‌شود‌، جزو برنامه‌های وزارت ارشاد است.

او درباره‌ی نشریات و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی مجوزدار در کشور نیز توضیح داد: در حال حاضر شش‌هزار و 284 مجوز برای رسانه‌ها در کشور صادر شده که در این میان، 39 مجوز برای خبرگزاری‌ها و 139 مجوز برای پایگاه‌های اطلاع‌رسانی بوده است. همچنین از این میان، سه‌هزار و 571 نشریه در حال انتشارند و به‌طور مستمر منتشر می‌شوند. ضرب‌الاجلی هم برای ثبت پایگاه‌های خبری اعلام شده که در صورت ثبت نشدن تا زمان اعلام‌شده، این پایگاه‌ها بسته خواهند شد. در دولت یازدهم 472 مجوز برای رسانه‌ها صادر شده است.

در پایان، جنتی خطاب به رییس‌جمهور گفت: اصحاب رسانه از شخص شما توقع‌هایی دارند و دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، در حالی که بسیاری از مطبوعات ما با بودجه‌ی عمومی و با توجه به امکاناتی که دارند، با بخش خصوصی رقابت می‌کنند.

او اضافه کرد: رفع برخی اشکال‌های مالیاتی که برای اصحاب رسانه وجود دارد و تلاش برای توسعه‌ی زیرساخت‌های رسانه‌ای، بخصوص در صنعت چاپ، آموزش‌ و فناوری‌های مخابراتی باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین حمایت از توسعه‌ی فضای مجازی و همراه کردن سایر دستگاه‌ها با بخش فرهنگ نیز یکی دیگر از خواسته‌های اهالی رسانه است.

در ادامه این نشست سید فرید قاسمی دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات خبرگزاریها و پایگاه اطلاع‌رسانی ضمن خوش‌‌آمد گویی به ریاست محترم جمهور شورای سیاست‌گزاری، داوران و همه دست‌اندرکاران جشنواره به خصوص دکتر "انتظامی" و همه کارکنان گفت: معیار توفیق همه جشنواره‌ها به میزان شرکت کنندگان آن برمی‌گردد؛ در جشنواره نوزدهم 2 هزار شرکت کننده و در جشنواره بیستم 4هزار و 552 شرکت کننده از سی و یک استان کشور آثار خود را فرستادند که سبب شگفتی همه صاحب نظران شد و مشارکت همه دانشگاهها و بزرگان با تمام گرایشهای فکری توفیق دیگر این جشنواره قلمداد شد.
 
وی ادامه داد: در 13 قالب عملی و در 4 بخش ویژه 35 تن شایسته تجلیل شدند و باید بگویم که در جشنواره بیستم نوآوری خاصی به چشم می‌خورد و نکته مهم دیگر این  است که آثار همه به صورت اینترنتی به دست ما می‌رسید و پست و کاغذ وجود نداشت و نگارش و اجرای آئین نامه برای جلو گیری از سلیقه زدایی به خوبی اجرا شد و به دنبال آن ایجاد گروه برای گونه‌هایی از آثار مطبوعاتی که گاه نادیده می‌شد مثل شهدای مطبوعاتی، پیشکسوتان، پاکیزه نویسی، زبان فارسی وجدول همه این موارد مورد توجه قرار گرفت.  
 
قاسمی خاطر نشان کرد: عدد رسانه‌نگاران نشانه امید به اعتدال و امیدواری است و حضور رئیس جمهور و دیگر دست‌اندرکاران باعث رفع مشکلات جامعه و روزنامه نگاران خواهد شد.  


انتهای پیام/اق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.