به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران برگزاری سفرهای استانی سنتی بود که در تمام ادوار گذشته از سوی روسایجمهور پیشین انجام میشد اما محمود احمدینژاد رئیسجمهور دولت نهم و دهم جمهوری اسلامی ایران آن را به شیوه و روش خاص خود ادامه داد به گونهای که روحانی رئیس دولت یازدهم با انتقاد به انجام این سفرها مشی دیگری را برای انجام این سفرهای استانی اتخاذ کرد.
احمدینژاد با انجام چندین دور سفر استانی به سراسر کشور جزء یکی از شاخصترین روسای جمهور کشورمان محسوب میشود که در دوران ریاستجمهوریش بیشترین سفر استانی را به خود اختصاص داده است.
اما با پایان یافتن دوره ریاستجمهوری احمدینژاد و برسرکارآمدن دولت یازدهم به ریاست دکتر روحانی بیشک نگاهها و رویکردها به انجام سفرهای استانی با تغییرات گستردهای روبهرو شد به گونهای که شاهد بودیم نحوه و انجام سفرهای استانی در دولت یازدهم در سال 92 به شکل دیگری رقم خورد.
در نخستین سفر دولت یازدهم به استان خوزستان که در 24 دی ماه سال 92 صورت گرفت شاهد بودیم که کاروان تدبیر و امید درصدد بود تا تغییراتی را در روند انجام سفرهای استانی در ابتدای کار ایجاد کند لذا در این میان علیرغم عملکرد دولت دهم در تعطیلی مدارس و ادارات دولتی در هنگام انجام سفرهای استانی دولت یازدهم بر این منوال سفرهای خود را آغاز نکرد و تنها با تکیه به حرکتهای خودجوش مردمی پای در رکاب سفرهای استانی نهاد.
تصویب حجم انبوه مصوبات، احداث، کلنگزنی و راهاندازی پروژههای مختلف از مهمترین برنامهها و اقداماتی بود که در دوران محمود احمدینژاد در سفرهای استانی صورت میگرفت موضوعی که شاید در دو سفر انجام شده از سوی روحانی به استانهای هرمزگان و خوزستان کمتر به چشم میخورد.
رئیس دولت یازدهم در دو سفر استانی که در سال 93 انجام داد بر دوری از تصویب مصوبات فلهای تاکید کرد به گونهای که شاهد بودیم در سفر رئیسجمهور به خوزستان از تعداد مصوبات به نسبت سفرهای دولت یازدهم کاسته شد.
حسن روحانی برخلاف محمود احمدینژاد همه هیات دولت را همراه خود به استان خوزستان و هرمزگان نبرد و تنها برخی از کابینه دولت تدبیر و امید همراه رئیسجمهور در این سفرها حضور داشتند.
عدم تشکیل جلسات هیئت دولت از سوی دکتر روحانی در سفرهای استانی یکی دیگر از وجوه تمایز سفرهای استانی دولت دهم و یازدهم محسوب میشود به گونهای که شاهد بودیم احمدینژاد در سفرهای استانی خود همواره بر ضرورت تشکیل جلسات هیئت دولت در این سفرها تاکید داشت در حالیکه در دولت یازدهم در زمان انجام سفرهای استانی جلسات هیئت دولت به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در پاستور برگزار میشد.
سنت نامهنگاری در دولت احمدینژاد طی انجام سفرهای استانی از مهمترین اقداماتی بود که مردم را در جهت حضور در مراسم استقبال از رئیسجمهور مشتاق میکرد رویکردی که دولت یازدهم آن را به دلیل عدم پاسخگویی مناسب، حجم زیاد نامهها و حفظ کرامت انسانی حذف و سامانه 111 را جایگزین آن کرد تا مردم از آن طریق بتوانند مشکلات خود را به اطلاع دولتمردان برساند البته بماند که این سامانه نیز با مشکلاتی روبهرو است که دولت یازدهم باید برای آن تدبیر چاره کند.
اما با تمام تدابیر و تصمیماتی که دولت یازدهم برای عدم وجه تشابه میان سفرهای استانی دولت دهم و یازدهم اتخاذ کرد نحوه استقبالهای مردمی، وعدههای بزرگ در سخنرانیها،کاروانهای موتوری، حجم انبوه بنرهای دولتی و انتقاد از عملکرد دولتهای گذشته از جمله شباهتهایی بود که در هر دولت دهم و یازدهم وجود داشت.
حال با توجه بر تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر دیدار مسئولین با مردم باید منتظر ماند تا روند تحقق این موضوع را در دولت یازدهم مشاهده کرد زیرا این دولت بر خلاف دولت دهم بر نحوه و اجرای سفرهای استانی به گونهای متفاوتتر از دولت گذشته تاکید دارد.
انتهای پیام/