مصرف گرایی و سرمایه گذاری مربوط به کشورهایی است که جریان سالم اقتصادی دارند و از طریق تولید داخلی و خودافزایی سعی در افزایش درآمد ملی و توسعه می‌کنند.

محمد حسین فاتحی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، به مزایا و مصرف گرایی در اقتصاد اشاره کرد و گفت: موضوع مصرف گرایی یکی از مسائل اساسی در اقتصاد کشور است در صورتیکه مصرف و تقاضا به تعادل برسد و تقاضا تحریک کننده طرف تولید و عرضه باشد.  
 
وی گفت: اگر مرادمان از مصرف گرایی این باشد که ما فقط به دنبال افزایش محدودیت در کوتاه مدت باشیم موضوع بار ارزشی نخواهد داشت این موضوع نقطه مقابل پس انداز است چرا که پس‌انداز منجر به سرمایه گذاری و سرمایه گذاری منجر به افزایش تولید خواهد شد و در پروسه‌های زمانی بلند مدت می‌تواند با افزایش درآمد، باعث افزایش مصارف سالهای آتی شود.
 
وی افزود: مصرف گرایی به معنی کاهش پس‌انداز، کاهش درآمد و سرمایه گذاری است و جامعه‌ای نمی‌تواند به صرف مصرف گرایی به توسعه بالاتری دست پیدا کند. قطعاً تمام کشورها در پروسه‌ها ملی‌شان با پس‌انداز و تبدیل آن به جریان سرمایه گذاری زمینه‌های تولید و خودافزایی را در دوره‌های بعد فراهم می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: موضوع مصرف گرایی، سرمایه و سرمایه گذاری مربوط به اقتصاد‌هایی می‌شود که جریان سالم اقتصادی دارند یعنی از طریق تولید داخلی و خودافزایی‌ها سعی در افزایش درآمد ملی و توسعه دارند.
 
وی به مصرف و مصرف گرایی و جریان نادرست اقتصادی در ایران اشاره کرد و افزود: در ایران قبل از انقلاب دوره‌ای بود که این مسئله به وضوح دیده می‌شد یعنی سعی می‌شد مصرف داخلی از طریق تولید خارجی تأمین شود که این برای اقتصاد بسیار نامطلوب بود چون در جریان فعالیت‌های اقتصادی نبود.
 
وی اظهار داشت: باید گفت مصرف گرایی به آن معنی که به طور عام می‌شناسیم قطعاً نامطلوب است چرا که افزایش تولید ملی را به خطر می‌اندازد.
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار