به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان؛کارشناس حوزه جنگل و مرتع، با اشاره به اینکه تغییر اقلیم از پیامدهای تخریب منابعطبیعی است، گفت: معضل ریزگردها که در چند سال گذشته بخش عمده مردم ایران با آن درگیر هستند ماحصل تخریب نابخردانه منابعطبیعی است که مشکلات فراوانی را برای ایران به وجود آورده است.
میرقاسمی با بیان اینکه کاهش تولیدات کشاورزی و به خطر افتادن امنیت غذایی از جمله پیامدهای بیتوجهی طبیعت است، افزود: استفاده بیرویه از ذخایر ملی و بیتوجهی به انفال باعث شده در بخشهای مختلف دچار مشکل شویم که حاصل آن گرم شدن کره زمین و بروز خشکسالی های پی در پی می باشد.
وی ادامه داد: وقوع سیل در سالیان اخیر یکی از مواردی است که جان و مال مردم را به خطر انداخته و روند تصاعدی نیز داشته است که این پدیده نتیجه از بین بردن جنگلها و مراتع و همچنین کشت بیرویه در مراتع است.
این کارشناس، پر شدن مخازن سدها از رسوب را نیز حاصل تخریب مراتع عنوان کرد و یادآور شد: هزینه لایه روبی مخازن برخی سدها، همچون سد منجیل بسیار بیشتر از هزینه ساخت سد جدید است و در برخی موارد حجم رسوبات به قدری افزایش مییابد که سد را از مرحله ذخیره آب خارج میکند.
میر قاسمی با تاکید بر حفظ مراتع و جنگلها، خاطر نشان کرد: بهتر است به توصیههای دینی در این زمینه عمل و جایگاه انفال به خوبی شناسانده شود که قطعاً با این رویکرد، شاهد حجم بالایی از تخریب نخواهیم بود./س