در کنفرانس خبری در توکیو:
در کنفرانس خبری در توکیو:
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، "محمد جواد ظریف" در این سفر با "فومیو کیشیدا" همتای ژاپنی خود و همچنین "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن دیدار کرد. محمد جواد ظريف وزير امورخارجه ايران در کنفرانس خبری در توکيو پايتخت ژاپن افزود : همه می دانستند يا بعدا متوجه شدند يا اميدواريم به زودی متوجه شوند که هشت سال تحريم عليه ايران دشواريهای اقتصادی برای ايران به وجود آورد، مشکلاتی را برای مردم ايران به وجود آورد به طوری که حتی نمی توانند برخی داروها را بخرند ، زيرا دسترسی آنها به سيستم بانکی بين المللي قطع شده است، با همه اينها تحريمها نتوانسته است برنامه هسته اي ايران را متوقف کند.در واقع اين تحريمها باعث افزايش چند برابری شمار سانتريفيوژهايی شده است که در ايران می چرخند.
ظریف در این باره به خبرنگاران گفت: ما تمام محاسبات خود را بر مبنای موفقیت این مذاکرات گذاشته ایم. به نظر من موفقیت مذاکرات، یک گزینه بهتر است. این یک گزینه بهتر برای همه است.
ظریف گفت راکتور اراک برای تلاش های صلح آمیز علمی مورد نیاز است. وی همچنین تاکید کرد: ما این تاسیسات را تعطیل نخواهیم کرد.
وزیر امور خارجه ایران طی کنفرانس خبری مشترک خود با "کیشیدا" اعلام کرد: به عقیده ما این راه حل، در دسترس است.
ظریف در ادامه گفت: من اطمینان دارم در صورتی که دیگر طرف ها با رویکرد مشابهی جلو بیایند، در مدت زمانی کوتاه به نتیجه ای موفقیت آمیز دست پیدا خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین از دانش و مهارت ژاپن در حوزه هسته ای تقدیر و اعلام کرد طرفین به عنوان عملیات اعتماد سازی متقابل می توانند سرمایه گذاری بیشتری را در بخش اتمی ایران انجام دهند.
وی افزود: ژاپن نیز می تواند عملا در ایران حضور پیدا کند و ببیند که برنامه ایران صرفا صلح آمیز است.
وزير امورخارجه ايران افزود : ما علاقمند هستيم شرکتهای ژاپنی در صنايع پتروشيمي ما سرمايه گذاری کنند. ما به 75 ميليارد دلار سرمايه گذاری در اين بخش نياز داريم. اگر علاقمند باشيد، صنايع پتروشيمي ايران مي تواند مکان مناسبي برای سرمايه گذاری بسيار پرسود باشد. همچنين بخشهاي نفت و گاز ما نيز به بيش از يکصد ميليارد دلار سرمايه گذاری نياز دارد.
ظريف در ادامه گفت : ما از همه دعوت مي کنيم در برنامه هسته ای ايران مشارکت کنند و ژاپن کشوری است که فناوری انرژی هسته ای بسيار پيشرفته و ايمني دارد. در عين حال ما از همکاری هسته ای با روسيه بسيار خرسنديم. ما هم اکنون سرگرم مذاکره با روسها برای ساخت نيروگاههای هسته ای ديگر هستيم. اما اين فضا انحصاری نيست و همه می توانند در آن مشارکت کنند.
"کیشیدا" در این باره گفت متعهد می شود ژاپن تلاش کند تا وظیفه میانجی گری میان تهران و کشورهای قدرتمند جهان را انجام دهد.
کیشیدا افزود: من به وزیر امور خارجه ژاپن اعلام کردم که این کشور، در کنار جامعه بین المللی به شکلی فعال در فرآیندی که هدف دستیابی به موافقتنامه نهایی را پیگیری می کند، مشارکت خواهد کرد.
وی گفت: پاسخی جامع به موضوع هسته ای ایران، بسیار مهم است. این موضوع نه تنها برای خاورمیانه، بلکه برای صلح و ثبات جهان اهمیت دارد.
انتهای پیام/