پس از حضور در جشنوراه بینالمللی موسیقی فجر؛
پس از حضور در جشنوراه بینالمللی موسیقی فجر؛
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری "پست گازتا"، "سیمین یزدگردی کورتیس"، مدیر و رئیس هیئتمدیره این ارکستر سمفونیک و موسسه آمریکایی غیرانتفاعی و رابرت معیر، برنامهریز و معاون این گروه هنری طی روزهای 15 تا 22 فوریه به عنوان مهمان در جشنوراه بینالمللی موسیقی فجر در تهران شرکت داشتند. یزدگردی در اینباره میگوید: این سفر یک سفر شگفتانگیز و رویایی بود و مردم ایران بسیار مهماننواز، خونگرم و سخاوتمند بودند.
مقامات این ارکستر سمفونیک با اعضای سازمانهای غیردولتی در جشنواره دیدار کردند، در چندین کنسرت موسیقی شرکت کردند، از چند مکان تاریخی بازدید کردند و سفر کوتاهی هم به اصفهان داشتند.
آنها همچنین پیشنهاد ارائه محصولات فرهنگی میان دو کشور را از طریق سازمانهای غیردولتی مطرح کردند. بر اساس طرح مطرح شده در این زمینه، ارکستر سمفونیک آمریکا در ماه اوت یا اوائل سپتامبر در ایران کنسرت برگزار خواهد کرد و در عین حال خانم یزدگردی امیدوار است که ارکسترسمفونیک ایران بتواند اوائل سال آینده میلادی در پتزبورگ آمریکا یک کنسرت داشته باشد. وی در اینباره میگوید: ما امیدواریم که این نوع تبادل فرهنگی در آینده نیز همچنان ادامه یابد.
تور مذکور همزمان با پنجاهمین سالگرد آخرین اجرای ارکستر سمفونک آمریکا در ایران برگزار میشود. 50 سال پیش بود که ارکستر سمفونیک آمریکا با حمایت مالی وزارت خارجه این کشور در تهران و چندین شهر در سرتاسر اروپا و خاورمیانه برنامه اجرا کرد. در واقع هدف از برگزاری این کنسرت ایجاد امکانات برای تبادل فرهنگی بیشتر میان دو کشور است. خانم یزدگردی میگوید: من امید بسیار زیادی دارم و مصمم هستم که این مسئله اتفاق بیفتد. فکر میکنم اکنون زمان مناسبی برای این کار است.
پایگاه خبری "پست گازتا" ادامه می دهد: با این وجود اجرایی شدن این پروژه چندین شرط دارد که از جمله آن میتوان به نتایج مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره برنامه هستهای این کشور و همچنین مسئله هزینه چهار میلیون دلاری این سفر اشاره کرد. به دلیل اینکه ارکستر سمفونیک آمریکا از بودجه خود برای برگزاری تور استفاده نمیکند، موسسه خاورمیانه مسئول تامین این هزینه است و علاوه بر این مسئولین ارکستر سمفونیک قوانینی برای انجام این سفر دارند که کیفیت هتلها و محل برگزاری کنسرت از جمله این قوانین است. هماکنون تلاش برای ایجاد شرایط برای انجام این کار در حال انجام است و نمایندگان ارکستر سمفونیک در آینده نزدیک دو بار دیگر به ایران سفر خواهند کرد تا شرایط را فراهم کنند. خانم یزدگردی میگوید: من در جریان روند کار برای دسترسی به موسسات، سازمانها و افراد دستاندرکار این مسئله هستم و تلاش میکنم حمایت این سازمانها و حمایت مالی از این طرح را جلب کنم. وزارت خارجه آمریکا نیز ممکن است به این تور کمک کند.
به نوشته این پایگاه، از سوی دیگر احتمالا ایران به زودی برای شرکتهای آمریکایی فرصت سرمایهگذاری فراهم خواهد کرد که این یک بازار کاملا جدید برای این شرکتها خواهد بود. انتخاب حسن روحانی که میانهرو به نظر میرسد، تا حدی تنشها میان دو کشور را کاهش داده و تحریمهای علیه ایران نیز کاسته شده است. اجرای این تور بستگی به دائمی شدن توافق هستهای موقت میان ایران و 1+5 دارد.
بسیاری از ناظران معتقدند که روابط میان ایران و آمریکا بهبود یابد. خانم یزدگردی در اینباره میگوید: من به این نتیجه رسیدهام که دیپلماسی مردم با مردم میتواند یک تغییر اساسی در روابط میان دو کشور ایجاد نماید.
انتهای پیام/