به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ،حسین انواری در نشست خبری صبح امروز خود که با حضور اصحاب رسانه و جمعی از معاونین این نهاد برگزار شد با اشاره به سالگرد تاسیس کمیته امداد امام خمینی(ره) 14 اسفند یک روز ماندگار در تاریخ انقلاب است که بنا به فرمایش امام خمینی کمیته امداد برای رسیدگی به وضعیت نیازمندان و محرومان تاسیس شد.
وی در ادامه افزود: سابقه تاسیس کمیته امداد امام خمینی به سال های 40 بازمیگردد که امام خمینی گروهی را برای رسیدن به وضعیت خانواده زندانیان سیاسی تعیین کردند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز کمیته امداد با حضور گستردهتر تشکیل شد.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی با اشاره به سوالها و شبهات مرتبط با ادامه فعالیت ها و حیات این نهاد بیان داشت: کمیته امداد قطعهای از قطعات نظام سازی جمهوری اسلامی امام است. آنچه که در مقابل سوالات مرتبط با حیات و ادامه فعالیت این نهاد قابل طرح است توجه به این مساله است که کمیته امداد ناگهانی و یک شبه به وجود نیامد بلکه پشتوانه قوی و قدیمی دارد موردی که در زمان ولی فقیه است و هم اکنون نیز با کمیته امداد به عنوان بازوی رهبری و تحت نظارت ایشان کار میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: امروز در آستانه سی و پنجمین سالگرد تاسیس این نهاد هستیم که خوشبختانه در حوزه امدادرسانی بسیار قابل قبول عمل کردیم تکالیفی که از دولت به عنوان معین دولت به ما واگذار شده و بخشی از جانب مقام معظم رهبری ارجاع داده میشود انجام داده و در زمینه بودجه نیز براساس اعتبارات مشخص دولت ارجاع داده میشود.
انواری در خصوص بودجه این نهاد نیز اظهار داشت: کمیته امداد از دو محل بودجه دولتی، که دولت براساس تکالیفی که به کمیته امداد میدهد اعتبارات آن را مشخص میکند؛ و همچنین کمکهای مردمی که به صورت ریالی، کالایی و خدماتی تامین کننده اعتبارات کمیته امداد امام خمینی است.
وی با بیان اینکه هر سال شعار خود را براساس شعار رهبری قرار داده و آن را مبنای فعالیتهای خود میگذاریم افزود: امسال در سال حماسه اقتصادی سه رویکرد ابلاغی عملیاتی شد که حضور و مشارکت مردم به عنوان استوانه و پشتوانه محکم؛ سلامت و توانمندسازی خانوادهها که محور عملیات کمیته امداد است؛ اصلاح سبک زندگی به منظور تقویت خانوادهها در مقابل تهدیدات و مشکلات روز و ساماندهی آنها در سال 92 اجرایی و نهایی شد.
انواری با اشاره به تحت پوشش بودن 4 و نیم میلیون نفر گفت: یک و نیم میلیون سالمند که هیچ خروجی ندارند، یک میلیون زن سرپرست خانوار که تلاش میشود با ایجاد مشاغل خورد و کوچک به خوکفایی برسند از جمله افراد تحت پوشش این نهاد هستند که تلاش میشود در حوزه زنان سرپرست خانوار برای زنانی که قادر به اشتغال در هیچ حوزهای نیستند خانواری را به عنوان یک شغل برای آنها تعریف کرد و آنها را به خودکفایی رساند.
وی افزود: از سه سال گذشته پالایش خوبی در افراد تحت پوشش کمیته امداد به وجود آمد این بازنگری منجر شد که ظرفیتها در جای خود به مصرف برسد چراکه برخی از خانوادهها تحت پوشش بهزیستی یا موسسات دیگر بودند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی در ادامه به خودکفایی و خروج 120 هزار خانواده اشاره کرد و گفت: از سه سال گذشته با توانمندسازی و خودکفایی در حوزه اشتغال 120 هزار خانوار را به خودکفایی رساندیم اگرچه ممکن است از حوزه مستمری بگیری خارج شده باشند اما همچنان از خدمات موردی و حمایتی کمیته امداد بهره مند میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه برای ازدواج دختران خود برنامههای مدون و موثری داریم بیان داشت: یکسری از خروجیهای کمیته امداد مربوط به دختران تحت پوشش است که از قبل با آموزشهای فرهنگی و مهارتی و همچنان حمایت آنان و همسرانشان در حوزه اقتصادی توانستهایم ازدواجهای موفقی را به ثبت برسانیم به طوریکه میزان طلاق در کمیته امداد کمتر از نیم درصد است.
انواری در ادامه در خصوص سهم اشتغال کمیته امداد اظهارداشت: سهم اشتغال کمیته امداد در بودجه مصوب مجلس زیاد نیست اما ما از طریق قرضالحسنه بانکها که براساس مصوبات شورای عالی اشتغال است با نرخ 4 درصد تامین میشود.
وی در ادامه افزود: براساس مصوبه مجلس امسال 2 هزار میلیارد تومان بودجه اشتغال از محل قرضالحسنه بانک ها با نرخ 4 درصد در حوزه اشتغال این نهاد است.
وی تصریح کرد: امسال با اشاره به طرحی که سه ماه پیش به رئیس جمهور تحویل دادیم، قرار است 500 هزار فرصت شغلی را در زمینه مشاغل خرد و خانگی که در این زمینه آمادگی و تجربه کافی را داریم.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی در ادامه به بودجه کمیته امداد در سال 93 اشاره کرد و گفت: امسال 3 هزار و 300 میلیون تومان بودجه دولتی تصویب شده که 21 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته.
وی در ادامه تصریح کرد: امسال نیز از محل کمکهای مردمی پیش بینی عددی بیش از 2 هزار میلیارد را کردیم که در سال 92 نزدیک به هزار و 500 میلیارد تومان بود و هم اکنون در حال نزدیک شدن به این رقم هستیم.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه با اشاره به عدم افزایش
مستمریها طی سه سال گذشته بیان داشت: مستمریها به عنوان کمک معیشت به
مددجویان از 40تا70هزار تومان پرداخت میشود که مقدار آن در هر سال تابع
تعیین دولت و تصویب آن است که هنوز در خصوص افزایش آن چیزی ابلاغ نشده است
تلاش ما بر این است که 40درصد حقوق رسمی کشور مبنای مستمری قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: غیر از کمک معیشت کمکهای دیگر هم به مددجویان در حوزه درمان، بهداشت، مسکن صورت میگیرد.
انواری
در خصوص عیدی پرداخت نشده مددجویان نیز گفت: در خصوص تخصیص کامل اعتبارات
که تا هماکنون صورت نگرفته مصمم به پرداخت عیدی هستیم و امیدواریم تا شب
سال نو عیدی به طور کامل پرداخت شود.
وی تصریح کرد: این عیدی مطابق یک ماه کمک معیشت است و به اعتبار 100میلیارد تومانی نیاز دارد.
وی
با بیان اینکه 200هزار واحد مسکونی مددجویان نیاز دارند، افزود: هرساله
تعداد زیادی از واحدهای مسکونی از طریق نوسازی و ساخت به مددجویان حمایت
صورت میگیرد که امسال 70هزار واحد مسکونی در این طرح قرار گرفته است.
کمیته
امداد به علت پراکندگی مسکن مهر که منطبق با نیازهای مددجویان باشد سهم
جدی نداشته است و 15درصد کل مسکن مهر برای مددجویان کمیته امداد بوده است.
وی
در ادامه با اشاره به طرحهای سلامت و حمایت این نهاد اظهار داشت:
هماکنون 8هزار بیمار خاص و 20هزار بیمار صعبالعلاج از خدمات سلامتی امداد
بهرهمند میشوند.
حسین انواری با اشاره به جمعآوری 150میلیارد
تومانی زکات بیان داشت: به امر مقام معظم رهبری امداد مسئول جمعآوری زکات
است که امسال 150میلیارد تومان از این محل جمعآوری شده است و نسبت به سال
گذشته از رشد 20تا30 درصدی به برخوردار بوده است.
وی افزود: اگر زکات واجب را بتوانیم ساماندهی کنیم 9هزار میلیارد میتوان از این محل جمعآوری کرد و پیشبینی میشود 20هزار میلیارد تومان نیز از محل زکات مستحبی جمعآوری شده است.
انواری در پایان خاطرنشان کرد: اگر مشکل اقتصادی و حمایتی دو دهک پایین جامعه حل شود دغدغههای پیشرفت عدالت کاسته خواهد شد.
انتهایپیام/