به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، مصاحبههای شغلی یقینا یکی از مهمترین دیدارهایی است که شما در طول زندگیتان باید انجام دهید. نتیجه مصاحبه میتواند اثری عمده بر مسیر حرفهای شما داشته باشد، چه در مصاحبه پذیرفته شوید و مسیری را که برای آینده شغلیتان دارید، ادامه دهید، یا مسیر جدیدی را در پیش بگیرید تا حرفهای رضایتبخشتر پیدا کنید.
بدون توجه به اینکه چه پستی را میخواهید بگیرید، مهم است که خودتان را کاملا برای مصاحبه آماده کنید. علاوه بر دانستن اینکه چرا برای این شغل مناسب هستنید، آگاهی از مهارتهای پایهای مصاحبه کمک زیادی به شما میکند.
کارشناسان؛ تسلط بر این ۵ مهارت مهم را برای افزایش بختتان برای گرفتن شغلی که میخواهید، را توصیه میکنند:
۱- توضیح خواستن درباره پرسشهای مصاحبه
اغلب افراد از این که از مصاحبهگر بخواهد پرسشهایش را روشنتر بیان کند، میهراسند. ممکن است نگران باشید که مصاحبهگر تصور کند که شما به او توجه کافی ندارید، اما اطمینان از اینکه شما سوال را به طور کامل فهمیدهاید، میتواند به شما کمک کند که پاسخی کامل و متناسب به او بدهید. در مواردی که سوال را درست نفهمیدهاید، برداشت خود از پرسش را برای مصاحبهگر بیان کنید و از او بپرسید آیا منظورش همین است یا نه.
۲- با صدای بلند فکر کنید
یک اشتباه که بسیاری از مصاحبهشوندگان مرتکب میشوند این است که هنگامی که پاسخی آماده برای پرسش مصاحبهکننده ندارند، ساکت میمانند یا میگویند: «نمیدانم.» در این مورد به اصطلاح با صدای بلند فکر کردن راهکار خوبی است. بهترین رویکرد در این موارد این است که از خود اطمینان خاطری همراه با فروتنی نشان دهید. پرسش مصاحبهگر را تکرار کنید، و در این حال روی فرآیند فکریتان کار کنید. اگر به جای خاموش ماندن با صدای بلند فکرتان را به زبان بیاورید، ممکن است مصاحبهگر اشارهای کند که به پاسخ دادن شما کمک کند.
۳- به طور غیرکلامی ارتباط برقرار کنید
هنگامی دارید مصاحبه میکنید، و به پرسشها پاسخ میدهید آیا بیتاب هستنید و به زمین یا میز خیره شدهاید؟ اگر اینگونه است حتی اگر کاملا شرایط گرفتن آن شغل را داشته باشید، ممکن است بخت خود در این مورد از دست بدهید. ارتباط درست غیرکلامی تاثیر بسیار زیادی بر مصاحبهگر خواهد داشت. اغلب افراد بر روی ارتباط غیرکلامی تمرین نمیکنند، اما هنگامی که عصبی هستید، میزان مهارت شما در این مورد خودش را نشان میدهد. توصیهای که در این باره میتوان کرد این است که مصاحبههای فرضی با یک دوست یا در جلوی آینه انجام دهید تا بتوانید بر روی تماس چشمی، وضعیت قامت و سایر شاخصهای زبان بدنتان که بیانگر میزان اعتماد به نفس شماست، تمرین کنید. دست دادن محکم با مصاحبهگر و برقراری تماس چشمی با او امکان موفقیت شما در مصاحبه را بالا خواهد برد.
۴- بر سابقه کاریتان مسلط باشید
شاید این موضوع بدیهی به نظر برسد، اما به یاد داشتن سابقهکاریتان و جزییات آن مانند زمان شروع و اتمام یک دوره کاری برای موفقیت در مصاحبه شغلی ضروری است. اگر مانند بسیاری از جویندگان کار در حال حاضرِ سابقه کاریتان را طوری تنظیم کردهاید که با این شرکت یا پست خاص متناسب باشد، برای به یاد سپردن این نسخه خاص از سابقهکاریتان وقت بگذارید تا برای پاسخ دادن به هر پرسشی که استخدامکننده درباره آن از شما میکند، آماده باشید. اگر مصاحبهگر درباره موردی درباره شغلی در هشت سال پیش در سابقه کاریتان سوال کند، باید آن را بدانید، چرا که در سابقه کاریتان آن را نوشتهاید.
۵- درباره شرکت و مصاحبهگر اطلاعات جمع کنید
هر جویای کاری میداند که باید تحقیق کاملی درباره شرکت و پستی که برای گرفتن آن مورد مصاحبه قرار میگیرد، انجام دهد، اما کار شما به اینجا ختم نمیشود. موضوعی که همین اندازه مهم این است که بدانید چگونه از این اطلاعات به نفع خودتان استفاده کنید. بنابراین نه تنها باید درباره خصوصیات شغل و سازمان عرضهکننده آن تحقیق کنید، بلکه باید درباره اجتماعی که این سازمان در آن قرار دارد، نیز اطلاع کسب کنید. اگر شما به عنوان نامزد یک پست سازمانی - علاوه بر عللی خود را برای این پست مناسب میدانید، صحبت میکنید - چیزهایی درباره اجتماعی که این شرکت در آن قرار دارد بگویید، این امر میتواند تاثیر مثبتی بر مصاحبهگر ایجاد کنید. استفاده از شبکه اجتماعی لینکداین (Linkedin) که افراد حرفهای را به هم ارتباط میدهد، نیز برای تحقیق درباره مدیری که میخواهد شما را استخدام کند و هر کسی دیگری که پیش از مصاحبه باید او صحبت کنید به شما کمک میکند تا با این ترتیب شناختی از سابقه هر یک از این افراد به دست آورید و احتمالا زمینههای مشترکی را پیدا کنید تا بحث با آنان را تسهیل کند.
انتهای پیام/