به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، دکتر سلطانی رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در همایش نقش و کارکردهای فنبازار در ایجاد و توسعه بازار فناوری کشور که در محل همایشهای بینالمللی رازی برگزار شد با اشاره به فقدان تقاضا و ضعف تقاضا در بازار علم و فناوری و محصولات کشور تاکید کرد: در این فضا نتایج پژوهش به محصول نمیرسند و شرکتهای دانش بنیان نمیتوانند فعالیتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد اقتصاد کشور دولتی و متکی به نفت خام و اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: در این نوع از اقتصاد نظام اداری متمرکز بوده و باعث شده که مدیران هزینهای برای ما تربیت شوند.
سلطانی افزود: در اقتصاد دولتی صنایع و کالاهای مورد نیاز از خارج تهیه میشوند و تقاضایی برای کالا و فناوری داخلی وجود ندارد و فضای غیر رقابتی و رانتی رشد کرده و تحریمها به جای فرصت برای ما تبدیل به تهدید میشوند.
وی با بیان اینکه در کشور ما تنها ۳۰ درصد اقتصاد غیر دولتی و خصوصی است، تصریح کرد: در این حوزه نیز عمده فعالیتها در بخش صنایع فعالیت دارند و حوزه فناوری کوچک است.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تذکر این نکته که فرهنگ نفتی ما باید تغییر یابد، اظهار امیدواری کرد که سال آینده سال شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان باشد و در این مسیر حرکتی جدی و رو به جلویی داشته باشیم.
سلطانی در بخش دیگری از سخنانش به بخش فن بازار اشاره و فن بازارها را رکن شکل دهنده و پشتیبانی اصل بازار فناوری عنوان کرد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی که از وظایف آن حمایت از شرکتهای دانش بنیان است در موضوع فن بازار مطالعاتی را آغاز کرده و در این موضوع صندوق میتواند در بحث لیزینگ و فروش اقساطی در چارچوب قانون ورود یابد.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی به سونامی تحصیل کردگان بیکار به عنوان مشکل پیش روی کشور اشاره کرد و گفت: این وضعیت به گونهای است که بخشی از جوانان ما در حال حاضر در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و در این مسیر باید تلاش کنیم تا فارغالتحصیلان پس از مقاطع تحصیلات تکمیلی بتوانند آمادگی لازم جهت تاسیس شرکتهای دانش بنیان را اخذ کنند.
انتهای پیام/