به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد،،معاون رئیس جمهور در نشست تخصصی ستاد هماهنگی خدمات سفر در هتل مدینةالرضا مشهد با اشاره به اینکه هشتاد و سه سال از مصوبه نخستین قانون حفظ و احیاء میراث فرهنگی ایران می گذرد گفت: کارشناسان و محققان باستان شناسی کشور معتقدند بیش از یک میلیون بنا و محوطه باستانی و تاریخی در اقصی نقاط ایران وجود دارد در حالی که تا کنون فقط 32 هزار بنا و محوطه تاریخی و باستانی در ایران سناسایی و نامشان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
سلطاني فر ادامه داد: مهمترین وظایف ما حفظ میراث فرهنگی به عنوان ریشه درخت فرهنگ کشور است اما به دلیل تکیه بر اعتبارات دولتی تا کنون فعالیت چشم گیری در حوزه حفظ، مرمت و احیاء بناهای تاریخی صورت نگرفته است.
وی با انتقاد از عملکرد صندوق احیاء بناهای تاریخی که دو سال پیش در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور مصوب شده است افزود: امید است در سال 93 با استفاده از ظرفیت صندوق احیاء بناهای تاریخی و بهره گیری از منابع مالی بخش خصوصی بتوان بخش چشم گیری از خانه ها، کاروانسراها، اماکن تاریخی و باستانی را مرمت و احیاء کنیم.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ یک از بناها و اماکن تاریخی به بخش خصوصی واگذار نخواهد شد گفت: بهرهبرداری، کنترل، نظارت و استاندارد مرمت و احیاء توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و با مشارکت مالی بخش خصوصی صورت میگیرد.
وی افزود: 16 بنای کشور در فهرست سازمان بین المللی یونسکو ثبت شده است و 76 بنا نیز در نوبت ثبت قرار دارد که مرمت، احیاء و بهره برداری از این بناها صد در صد توسط بخش دولتی انجام می شود./س