معاون گردشگری میراث فرهنگی لرستان از ثبت ملی بیش از 2300 اثر تاریخی– فرهنگی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان؛ دیانوش چراغی گفت: استان به خاطر وجود جاذبه‎های فراوان، منابع سوخت کافی، آبشارها و صدها اثر تاریخی دیگر، یکی از استان‎های مطرح زاگرس میانی در حوزه گردشگری است.
وی اضافه کرد: بر اساس شواهد تاریخی و باستان‎شناسی، سابقه زیست انسان در لرستان به بیش از یک‎صد هزار سال می‎رسد.
چراغی ادامه داد: وجود تپه‎ها و محوطه‎ها، غارهای پیش از تاریخ، امامزاده‎ها، بقاع متبرکه و همچنین اشیاء تاریخی و فرهنگی که از دل خاک بیرون آمده، نماد فرهنگ و تمدن لرستان هستند.
معاون میراث فرهنگی استان با بیان اینکه لرستان مهد و سرزمین مفرغ و برنز است، گفت: از هزاره دوم و سوم پیش از میلاد اقوام کاسیت که آنها را سازندگان مفرغ‎های لرستان می‎شناسند در لرستان می‎زیسته‎اند که در حال حاضر مهم‎ترین مفرغ‎های آنها زینت‎بخش موزه‎های دنیا است.
وی تصریح کرد: حوزه فرهنگی لرستان نسبت به حوزه سیاسیآن بسیار وسیع‎تر بوده چراکه منظور از حوزه فرهنگی لرستان، مجموع چند استان لرنشین با دو گویش لری و لکی در حوزه جغرافیایی زاگرس است.
چراغی با بیان اینکه حدود10 هزار عدد انواع سکه و ظروف که مربوط به دوران پیش و پس از اسلام در لرستان کشف شده که این خود آمار قابل توجهی است، افزود: در استان پنج هزار اثر شناخته شده تاریخی- فرهنگی و همچنین یک‎هزار اثر طبیعی وجود دارد که بیش از دو هزار و سیصد اثر تاریخی– فرهنگی به ثبت ملی رسیده و تعدادی از این آثار در شرف ثبت جهانی است.
معاون میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در استان 36 منطقه نمونه گردشگری و 42 روستای هدف گردشگری وجود دارد، خاطرنشان کرد: نقش صنایع دستی در توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال بسیار مهم و اساسی است./ب
انتهای پیام/
برچسب ها: ثبت ملی ، تاریخی ، فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.