به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ دكتر علی پارسا مدیر مركز بهداشتی ضمن اعلام این مطلب گفت: این طرح تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت و كلیه كارگاههای آجیل و تخمه پزی مستقر در مناطق یاد شده را تحت پوشش قرار خواهد داد .
وی انجام 7 مورد نمونه برداری از تخمه و آجیل های تولیدی و ارسال آنها به آزمایشگاه به منظور حصول اطمینان از عدم كاربرد رنگ مصنوعی و نیز توقیف 18 تن نمك فاقد مشخصات بهداشتی را از دیگر دستاوردهای "طرح تشدید كنترل بهداشتی" این كارگاهها در طول بهمن ماه ذكركرد.
وی همچنین گفت: علاوه بر مناطق روستایی اندلان و پیله وران تعداد قابل توجهی از كارگاههای تخمه و آجیل پزی در منطقه دستجرد جرقویه و نیز تعداد دیگری در منطقه صارمیه اصفهان مستقرند كه برنامه ریزی برای اجرای طرح كنترل تشدید بهداشتی این كارگاهها نیز صورت گرفته است.
مهندس مصطفی میرحاج كه مسئولیت اجرای ساماندهی كارگاههای آجیل و تخمه پزی را در مناطق اندلان و پیله وران به عهده دارد نیز در این زمینه گفت : اجرای طرح ساماندهی كارگاههای آجیل و تخمه پزی كه از سه چهار سال قبل آغاز شده و هنوز ادامه دارد تاكنون دستاوردهای رضایت بخشی به همراه داشته به طوری كه هم اكنون در 80 درصد كارگاههای پیله وران و اندلان بهسازی های اساسی و محصور كردن محوطه كارگاهها انجام شده و این درحالی است كه قبل از اجرای این طرح آجیل ها در محوطه باز و غیر مسقف فرآوری میشدند.
وی افزود : یكی دیگر از معضلات در این كارگاهها "كاربرد نمك غیرمجاز" و نیز استفاده از رنگ غیر مجاز در فرآوری آجیل بود كه با تشدید كنترلها این مسئله نیز هم اكنون تا حدود زیادی ساماندهی شده است .
شایان ذكر است درمناطق اندلان، پیله وران و دستجرد كه از قطب های مهم تولید آجیل و تخمه پزی محسوب میشوند نزدیك به یكصدكارگاه آجیل پزی فعالند و محصولات خود را علاوه بر استان اصفهان به سراسر كشور توزیع می كنند.
انتهای پیام/