مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: تولید گردو در این استان با توجه به افزایش قابل توجه سطوح باغی آن طی بیست سال گذشته، از رشد مطلوبی برخوردار بوده و رتبه کشوری این استان در تولید محصول گردو را از رده هشتم به میانگین سوم وچهارم ارتقا بخشیده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، اسکندری درنشست با عرضه کنندگان و فعالان بازار آجیل و خشکبار در شهرستان آذرشهر با حضور دکتر قره سیدی رومیانی نماینده مردم شهرستان درمجلس شورای اسلامی، مهندس ارزانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار کشور، اسماعیل آذریان فرماندار ، شهردار و اعضای شورای شهرآذرشهر،مهندس ایرانی فام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی وجمعی از باغداران سطح این شهرستان،گفت : طی این مدت پیشرفت های قابل توجهی در تولید محصول گردو در سطح کشور اتفاق افتاده، به نحوی که جمهوری اسلامی ایران از رتبه چهاردهم جهان در تولید گردو در سال 1992، هم اکنون بعد از چین رتبه دوم جهانی را در اختیار داشته و کشورهای آمریکا وترکیه بعنوان رقبای ایران در تولید این محصول مطرح بوده و با توجه به برنامه های وزارتی در افزایش کمی وکیفی تولید گردو، بعید به نظر می آید که بتوانند از ایران پیشی گیرند.

وی با اشاره به مشکلات پیش رو بعد از مرحله تولید، افزود: در حال حاضر شهرستان های آذرشهر، عجب شیر واسکو به عنوان قطب تولید این محصول در سطح استان بشمارآمده و توجه مسئولین امر به بسته بندی مناسب محصول گردو، زمینه عرضه و فروش آن با قیمت مطلوب و ایجاد زمینه اشتغالزایی بالا در سطح شهرستان را فراهم خواهد ساخت.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: سطوح زیر کشت گردوی آذربایجان شرقی، درحال حاضر بالغ بر 11 هزار و500 هکتار بوده و با اجرای طرح های اصلاح و توسعه آموزش های تخصصی وترویجی، تولید این محصول به 1/3 تن در هکتار افزایش یافته است و تامین نهال های پیوندی و ترویج كشت آنها، تعویض تاج درختان بویژه در درختان كم سن وسال و ترویج سایر عملیات اصلاحی مثل تغذیه صحیح و بهینه درختان، اصلاح تراكم و هرس، در راستای افزایش کمی وکیفی محصول تولیدی توسط این مدیریت در حال استمراراست و تلاش براین است از استفاده از نهال های خارج از استان با توجه به قابلیت بالای نهال های گردوی بومی، در سطح باغات استان جلوگیری شود./س
 
 
انتهای پیام/
برچسب ها: تولید ، گردو ، رشد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.