به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، مهدی بلالیمودی اظهار داشت: سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد ناشی از آن عوارض جبرانناپذیری نه تنها بر سلامت فرد مصرفکننده بلکه بر انسجام خانوادگی، شغلی و اجتماعی او میگذارد.
وی با بیان اینکه سوء مصرف مواد و اعتیاد به مواد مخدر از دیرباز یک مشکل بزرگ فردی، خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بینالمللی بوده است، تصریح کرد: اما مصرف مواد روانگردان در سالهای اخیر مشکلات بیشتری در حوزههای سلامت، فرهنگ، اقتصاد، محیط زیست و امنیت اجتماعی ایجاد کرده است.
استاد سمشناسی بالینی و مسمومیتها دانشگاه علوم پزشکی مشهد اذعان داشت: نخستین مادهای که سبب وابستگی اعتیاد در انسان شد تریاک بود که از گیاه خشخاش استخراج میشود و بعد از آن الکالوئیدهای موجود در تریاک شناسائی و مورد مصرف طبی قرار گرفت.
اعتیاد به مواد مخدر جنبههای روانی و جسمی دارد
بلالیمودی مرفین و کدئین را از مهمترین این الکالوئیدها عنوان کرد و گفت: علاوه بر الکالوئیدهای طبیعی، مشتقات نیمه صناعی مانند هروئین و داروهای صناعی نظیر دی فنوکسیلات نیز اعتیادآور هستند.
وی با بیان اینکه وابستگی به این مواد ابتدا روانی و پس از مصرف متمادی جسمی میشود، متذکر شد: وابستگی جسمی به مواد مخدر معادل اعتیاد است به همین دلیل اعتیاد به مواد مخدر جنبههای روانی و جسمی دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سمشناسی پزشکی مواد روانگردان را به دو گروه مضعف و محرک تقسیم کرد و افزود: گروه مضعف شامل حشیش و مشتقاتش است که از گیاه شاهدانه گرفته میشود.
بلالیمودی اضافه کرد: گروه محرک شامل کوکائین و مشتقات آمفتامین مانند اکستسی است که با تحریک مغزی و ایجاد توهم سبب خطرات فردی، خانوادگی و اجتماعی میشود.
وی یادآور شد: فرد معتاد به دلیل تخدیر و تضعیف سیستم اعصاب مرکزی و اثرات ماده بر همه اعضای بدن ابتدا سبک زندگی سالم خود را تخریب میکند، آنگاه سلامت وی روز به روز کاهش مییابد و سبب اختلال در سبک زندگی و سلامت خانواده و اجتماع میشود.
سوء مصرف مواد سبک زندگی را تخریب میکند
استاد سمشناسی بالینی و مسمومیتها دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سوء مصرف مواد سبک زندگی و سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی را تخریب میکند، متذکر شد: بنابراین اقدامات لازم در جهت پیشگیری اهمیت حیاتی دارد.
بلالیمودی خاطر نشان کرد: آموزش همگانی و همکاری سازمانهای ذیربط ملی و بینالمللی همراه با تقویت عوامل پایهای امری الزامی درجهت پیشگیری از اعتیاد است.
انتهای پیام/م