سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: ريشك سنبلههاي گندم در صوت کمبود این عنصر از هم بازتر بوده و تحت چنين شرايطي دانهبندي در خوشههاي گندم كاهش مييابد.
وی تصریح کرد: ازميان عناصر ريزمغذي، بُر بيشترين اهميت را در فرآيند تشكيل دانه داراست، نبود مقدار كافي بُر در خاك سبب عدم تشكيل دانه و يا ريزش دانه و درنتيجه كاهش عملكرد محصول ميشود،
سلیمانی ادامه داد: بُر در تشكيل و ترميم بافتهاي آوندي، متابوليسم قند و انتقال آن، انتقال كلسيم در گياه و تنظيم نسبت كلسيم به پتاسيم در بافتهاي گياهي، تنظيم مقدار آب و هدايت آن در سلولهاي گياهي نقش دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: علائم كمبود بُر بسيار متفاوت است و به وضعيت آب و هوايي در مراحل خاصي از رشد گياه بستگي دارد.
وی اظهار داشت: افزايش پنجهزني، رنگ پريدهشدن ساقههاي جوان، سوخته و خشكشدن برگهاي جوانتر، عقيمشدن گلها، چروكيدگي و خشك دانهها از علايم كمبود بُر است.مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: کاهش یافتن دانه بندی در خوشه های گندم درصورت كمبود بُر دور از انتظار نخواهد بود.