محمد صالحی سورمقی عضو علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: از زمان باستان گیاهان متعددی برای مشکلات روحی- روانی و به عنوان آرام بخش استفاده میشد.
وی گفت: گیاهانی مانند اسطور خودوس، اکلیل کوهی و سنبل الطیب از جمله گیاهانی هستند که از مصرف زیادی برخور دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: از میان بیش از ۱۵۰ گیاه که در حال حاضر برای مشکلات روحی- روانی مصرف میشوند موثرترین گیاه با نام فارسی علف چای با نامهای دیگری از جمله گل راعی- هوفاریفون وst. johins و نام عمومی آن در جهان hypericum peratum گل هزار چشم است، نام علمی این گیاه است WORT
صالحی سورمقی بیان داشت: علف چای حداقل از ۲۲۰۰ سال قبل در اکثر اقوام و ملل جهان به عنوان آرام بخش و ضد افسردگی مصرف میشد تقریبا تمام دانشمندان به نام طب سنتی از جمله ابن سینا و رازی درباره آن شرح دادهاند.
وی افزود: امروزه بیش از یکصد کارخانه داروسازی از سرشاخههای گلدار علف چای فرآوردههایی به اشکال قرص، کپسول و قطره تهیه کردهاند به طوری که پر مصرفترین داروی گیاهی جهان در دهه اخیر بوده است.
عضو هیت علوم پزشکی تهران گفت: این گیاه به خوبی در نواحی شمال ایران رویش دارد و از ۱۵ سالگی قبل بهره برداری از آن به صورت صنعتی و به شکل قطره شروع شده است.
صالحی سورمقی اظهار داشت: قطره هایپیران در درمان دلهره و تشویش، دلشوره، رفع بد خوابی و بیخوابی، سردردهای معمولی و میگرنی، رخوت و سستی، عدم تمرکز، سرد مزاجی، افکار مشوش، استرس و حتی وسواس و بیش فعالی کودکان دارای اثرات ایدهآلی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: خوشبختانه گیاهان علف چای کشت شده در شرایط آب و هوایی ایران از کمیت و کیفیت مواد مطلوبی برخوردار است به همین دلیل هایپیران از کیفیت بسیار بالایی نسبت به مشابهات خارجی برخوردار است.
انتهای پیام/