به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند؛ این روزنامه در اینترنت نوشت: افزایش خشونتها در اوکراین موجب خشم و انزجار در اروپا شده و بسیاری از رهبران اروپایی از جمله فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان را ترغیب کرده است مجازاتهایی اروپایی برای عاملان این اقدامات خشونت آمیز در نظر بگیرند.
قرار است گردهمایی اضطراری وزیران خارجه بیست و هشت کشور عضو اتحادیه اروپا امروز با محوریت این موضوع در بروکسل برگزار شود.
وزیران خارجه فرانسه، آلمان و لهستان امروز به کیف رفتند که این نشان دهنده نگرانی اروپایی ها از اوضاع اوکراین است. سفر این مقامات از هنگام آغاز تظاهرات در پایتخت اوکراین در اواخر نوامبر 2013 در پی خودداری ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهوری این کشور از امضای توافقنامه مشارکت با اتحادیه اروپا بی سابقه است.
در پی کشته شدن 28 نفر در درگیری های خونین بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان در کیف بحران اوکراین تغییر ماهیت داده و تقریبا به سوی شورش پیش رفته است.
یکی از مقامات وزارت خارجه فرانسه گفت با صحنه جنگی که در مرزهای اتحادیه اروپا پیش آمده اوضاع تغییر کرده است و ما دیگر فقط در یک بازی سیاسی قرار نداریم .
پایتخت هایی که به وضع تحریمها بی علاقه بودند(صوفیه، مادرید و رم) ظاهرا اکنون از این کار حمایت می کنند.
در ورای احساساتی که بر اثر وخامت سرکوبها به وجود آمده است مقامات اروپایی هنوز نمی توانند به قلب حوادث نفوذ کنند.
آنها نمی توانند کار زیادی انجام دهند زیرا اولا اوضاع در اوکراین نا مشخص و متشنج است و در ثانی مخالفان رئیس جمهور هنوز قادر نیستند جبهه متحدی تشکیل دهند.
اتحادیه اروپا در حالی که چشم انداز روشنی در باره سیاست همجواری اش ندارد اهرم های کمی در اختیار دارد. در حالی که توافق مشارکتی که مطرح شد به هیچ وجه مقدمه الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا نبود این اتحادیه قادر نیست چشم انداز روشنی از اوکراین ارائه کند .
اروپایی ها حتی قادر نیستند( آنگونه که روسیه کمک مالی 15 میلیارد دلاری اختصاص داد و تاکنون 3 میلیارد از آن را پرداخته و قرار است تا پایان هفته 2 میلیارد دیگر از آن را بپردازد) در این خصوص برای کشوری در آستانه ناتوانی پرداخت، چکی بکشند .
بدون تقبل هیچگونه تعهد و هزینه مالی دامنه حرکت اتحادیه اروپا بسیار محدود می شود.
حتی سلاح تحریم نیز با احتیاط بالا رفت. این موضوع در کنفرانس خبری مشترک فرانسوا اولاند و آنگلا مرکل در پاریس در پایان جلسه شورای وزیران فرانسه و آلمان محسوس بود.
آنان اگرچه سرکوب در کیف را قاطعانه محکوم کردند و آن را نپذیرفتنی خواندند با این وجود در خصوص موضوع تحریم بسیار محتاطانه رفتار کردند و در باره چگونگی و برنامه زمانی آن سخنی نگفتند.
مرکل با خویشتنداری گفت شورای وزیران اتحادیه اروپا پنج شنبه ممکن است درباره مناسب بودن تحریمهای خاصی بحث کند.
اولاند نیز با احتیاط گفت تحریم یک ابزار فشار است .
هیچکدام از آنان علنا از یانوکوویچ نام نبردند، فقط مرکل گفت هدف تحریمهای احتمالی مسئولان خشونتهاست. کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و خوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپا نیز در بروکسل از همین روش استفاده کردند.
در حالی که اروپایی ها چنین تدابیری را مطرح می کنند رهبران اروپایی همچنان به طور همزمان ادامه گفت و شنود را در خواست می کنند و از ایفای نقش میانجی صرفنظر نکرده اند.
در ظاهر رهبران اروپایی تهدید به اعمال تحریم را به این امید مطرح کرده اند که ازسر گیری گفتگو را تحریک کند.
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه گفت باید اوضاع هرچه زود تر آرامتر شود و طرفین وارد گفت و شنود شوند.
تا وقتی که سلاح تحریم چنین نمادین باشد شانس کمی دارد که در کوتاه مدت تاثیری بگذارد. تاثیر این کار بیشتر سیاسی است. سفیرانی که مسئول رسیدگی به موضوع اوکراین هستند دیروز در بروکسل گرد هم آمدند تا فرضیه های مختلف از هشدار دادن قاطع به مقامات اوکراین تا تهیه فهرستی از تحریمها را اعم از ممنوع کردن سفر به اتحادیه اروپا ، توقیف دارایی های برخی از مقامات و تحریم تسلیحاتی که می تواند در سرکوب به کار رود بررسی کنند.
تدبیر اول رهبران اصلی را هدف قرار نمی دهد، دومی بسیار وقت گیر است زیرا لازم است فرایندهایی بانکی انجام شود و سومی خیلی نمادین است زیرا کشورهای بسیار کمی را در اتحادیه اروپا شامل می شود.
ولادیمیر شیزوف سفیر روسیه در اتحادیه اروپا به سرعت به اعضای این اتحادیه در خصوص در پیش گرفتن روند تنبیهی هشدار داد.
وی همچنین به اروپایی ها یاداوری کرد که روسیه هنوز عنصری کلیدی در این پرونده است.
انتهای پیام/