از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است. این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند،برخی از این پرونده ها را برای شما هرشب بازنشر می کنیم.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، کشور هلند تا آغاز جنگ جهانی اول، کشوری مهاجر فرست محسوب می شد و اتباع این کشور در گروه های قابل توجه عمدتاً به آمریکا مهاجرت می کردند.

اقلیت های مقیم در هلند

از سال 1918 به بعد برای چند دهه جریان مهاجرپذیری و مهاجر فرستی این کشور وضعیتی متعادل پیدا کرد، ولی از دهه های 40 و 50 توازن به نفع پذیرش مهاجر در این کشور تغییر کرد . در دهه 60 سه عامل موجب تبدیل هلند به کشوری مهاجرپذیر شد: مستعمره زدایی  (عمدتاً از اندونزی و سورینام)، توسعه اقتصادی هلند (موج مهاجرت ها از اسپانیا، ایتالیا، مراکش و ترکیه)  و تحولات بین المللی (تحولات حوزه کمونیسم از دهه پنجاه تا فروپاشی شوروی و بعد از آن، تحولات منطقه بالکان و وقوع چند مورد جنگ در خاورمیانه). در دهه هفتاد، بحران جهانی اقتصادی موجب شد که دولت وقت هلند مقررات محدودکننده ای در ارتباط با ورود مهاجران وضع کند. در سال 1975 حدود 330 هزار نفر در هلند زندگی می کردند که محل تولد آنها ترکیه یا مراکش بود. 

از جمعیت هلند بیش از 80 درصد هلندی و حدود 20 درصد  هم غیرهلندی  هستند. این یعنی در حدود 3 میلیون نفر از جمعیت هلند اتباع غیرهلندی هستند.  به صورت کلی، هلند کشوری مهاجرپذیر محسوب می شود که اتباع کشورهای مختلفی در آن زندگی می کنند .

این جمعیت قابل توجه عمدتاً در حساس ترین شرایط اقتصادی این کشور یعنی دهه های هفتاد و هشتاد میلادی که شدیداً به نیروی کار نیاز داشته است، وارد این کشور شده اند. هر چند این جریان مهاجرت مسیری بوده که به نفع هر دو طرف مهاجر و کشور مهاجرپذیر بوده است، ولی طی سالهای اخیر که وضعیت اقتصادی این کشور و بسیاری از کشورهای توسعه یافته با بحران مواجه شده و سالهای سختی را طی می کنند، متاسفانه محدودیت ها بر این گروه بیشتر شده و این وضعیت شرایط آنها را در جامعه هلند با دشواری ها و سختی هایی روبرو کرده است. هلند در سالهای رونق اقتصادی سالانه بیش از 100 هزار نفر را به عنوان مهاجر می پذیرفته است، ولی این روند در سالهای اخیر رو به کاهش گذاشته است .

بیکاری در میان مهاجرین و اقلیت

نرخ بیکاری اقلیت ها در بازار کار این کشور همواره 4 برابر بیشتر از نرخ بیکاری در میان هلندی ها بوده است. این نسبت در هر دو شرایط اقتصادی مطلوب و بحرانی حفظ شده است. علاوه بر بیکاری که یکی از جدی ترین معضلات و مشکلات اقلیت ها در این کشور است،    تبعیض ها و بدرفتاری ها و سخت گیری هایی که از سوی نهادها و مراجع اجرایی و قانونی این کشور علیه آنها صورت می گیرد، نیز مزید بر علت می شود تا شرایط برای آنها در هلند سخت تر گردد.

اعلام جرم علیه اقلیت حاضر در هلند

در بهار 2010 چند تن از کارشناسان جرم شناسی دانشگاه لیدن هلند با بررسی صدها پرونده قضایی در دادگاه های مختلف این کشور، کار بر روی گزارشی را در ارتباط با اینکه چه عواملی در تشدید مجازات متهمان و محاکم هلند تاثیر دارد آغاز کردند و در نهایت در اوایل مارس 2012 این گزارش در رسانه های هلند  منتشرگردید.

براساس این گزارش که برای نخستین بار در هلند صورت گرفته است، متهمانی که چهره آنها هلندی نیست 4 برابر بیشتر مجازات های شدیدتری را تحمل خواهند کرد و در صورتی که آنها قادر نباشند زبان هلندی را نیز به خوبی صحبت کنند، این موضوع تا 20 برابر افزایش می یابد. این تحقیق که توسط سه تن از استادان  دانشکده مطالعات جرم شناسی دانشگاه لیدن صورت گرفته، باعث شده است که مجلس نمایندگان این کشور از وزیر امنیت و دادگستری بخواهد در ارتباط با محتوای این گزارش توضیحات لازم را به آنها ارایه نماید.

این وضعیت نه تنها در بین اقلیت غیرهلندی و هلندی ها وجود دارد، حتی بعضاً    تبعیض ها و مشکلاتی در بین خود اقلیت ها نیز وجود دارد؛ بدین نحو که برخی از گروه های اقلیت به دلیل برخورداری از برخی شاخص های فرهنگی و ارزشی که ممکن است با جامعه و فرهنگ هلند سازگاری مطلوب و مورد نظر مقامات این کشور را نداشته باشند مورد تبعیض و اجحاف بیشتری نسبت به سایر گروه های اقلیت قرار گیرند.

در واقع، می توان اینگونه گفت که وضعیت تمام گروه های اقلیت جامعه هلند در تحمل این شرایط نیز برابر نیست. در این بین، اقلیت مسلمان این کشور همانطور که در بخش نخست این فصل به آن پرداخته شد، از جوانب مختلف با وضعیت سخت تری مواجه اند. اعمال تبعیض در استخدام و به کارگیری اتباع هلندی و همچنین حتی تبعیض در استخدام برخی از گروه های اقلیتی نسبت به سایر گروه ها، همگی حکایت از وضعیت توام با مشکل آنها در این جامعه دارد.

بولتن خبری "مدیا مانیتور"  در مطلبی اینگونه می نویسد: اکثریت این کارگران در بخش‌هایی مانند ساختمان سازی و کشاورزی با حقوق ۴ تا ۵ یورو در ساعت مشغول به کار هستند. با اینکه بخش ساختمان سازی کاری پر خطر است، اما هیچ کدام از آنان بیمه‌ای ندارند.

در بخش دیگر این گزارش آمده است که در بخش ساختمان سازی و میان کارگران لهستاتی سوانح بسیار زیادی اتفاق می افتد. در این گزارش به درآمد غیراستاندارد کارگران مهاجر نیز اشاره شده است. وضعیت کار در بخش برداشت قارچ، از بقیه‌ بخش‌ها بحرانی تر است. بسیاری از اوقات پس از آنکه لهستانی‌ها شکایتی می کنند کارفرمایان، بلغار‌ی ها را جایگزین آنان می کنند زیرا این دسته از افراد شکایتی در ارتباط با حقوق خود نمی کنند.

به گفته کارفرمایان، دلیل دست مزد کم کارگران خارجی‌ هزینه بالای مسکن و هزینه آموزش شناخت انواع مختلف قارچ‌ها است. گفته می شود این موارد تنها بخش کوچکی از مشکلات زیاد کارگران مهاجر است، زیرا در بسیاری از اوقات کارگران مهاجر از شکایت کردن می ترسند. علاوه بر حقوق غیراستاندارد و وضعیت بحرانی کار، این کارگران در بسیاری از مواقع در خانه‌های ناامن زندگی‌ می کنند که این موضوع باعث شکایت همسایه ها شده است. تحقیقات انجام شده در شهر روتردام حاکی از این است که حقوق ۴۰ درصد از کارگران مهاجر، کمتر از حقوق استاندارد کارگران هلندی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۳ ۲۸ تير ۱۳۹۵
ببخشید ممنون میشم واقعا سوالمو جواب بدید اگه من اقامته هلندو بگیرم به من ماهیانه حقوق و مسکن اهدامیکنن یا نه؟؟؟؟
آخرین اخبار