تحقیقات نشان می‌دهند که چاقی خفیف نزدیک به پنج برابر، چاقی متوسط حدود ده برابر و چاقی شدید حدود سی برابر، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

پیمان عزیز محمدی فوق تخصص غدد و متابولیسم درگفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: "دیابت"، "سرطان" و بیماری‌های قلبی و عروقی، مهم‌ترین بیماری‌های مزمنی هستند که خطر ابتلا به آن‌ها به طور مستقیم با چاقی در ارتباط نزدیک است. 

وی با بیان اینکه ارتباط مثبتی بین درجه و طول دوره چاقی و خطر دیابت وجود دارد، تاکیدکرد: تحقیقات نشان می‌دهندکه چاقی خفیف نزدیک به پنج برابر، چاقی متوسط حدود ده برابر و چاقی شدید حدود سی برابر، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

عزیزمحمدی اظهار داشت: سطح انسولین پلاسما در افراد چاق در هر دو حالت ناشتا و بعد از دریافت گلوکز افزایش می‌یابد که این نکته بیانگر مقاومت انسولین است. 

وی با اشاره به اینکه برخی تصور می‌کننند که همه افراد چاق مبتلا به دیابت می‌شوند، یاد آور شد: این تصور نادرست است، چرا که چاقی یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت بوده و باید سایر عوامل را نیز در نظر گرفت. 

عزیز محمدی گفت: در اغلب موارد چاقی در افرادی که زمینه‌های دیگری نیز دارند، موجب بروز دیابت می‌شود. 


انتهای پیام/

برچسب ها: دیابت ، انسولین ، چاقی ، ژنتیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.