به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مهدی کرباسیان امروز با حضور در چهارمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران، اظهار داشت: در کشورهایی همانند هند و چین و یا کره و ژاپن به اتکا ذخایر شاخص دانش و تکنولوژی موثری در حوزه صنعت بوجود آمده است.
وی با بیان این که یکی از اشتغالزاترین صنایع در جهان زنجیره فولاد است افزود: فولاد موتور محرک سایر صنایع کشور به شمار میآید که باید مورد توجه بیش از پیش مسئولان قرار گیرد.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اضافه کرد: هم اکنون تولید فولاد مبارکه که مواد اولیه 300 کارخانه را تأمین میکند هر ساله در حال افزایش است.
کرباسیان با اشاره به اینکه آهن چهارمین عنصر و دومین فلز در زمین است که پراکندگی آن سبب شده در ایران این فلز از آلومینیوم و مس ارزانتر باشد و از ویژگیهای این فلز آلیاژسازی و سهولت در عملیات حرارتی است، گفت: فولاد پس از نفت و گاز بیشترین حجم تجارت جهانی را به خود اختصاص داده و ایران رتبه 15 در تولید فولاد را دارد و چین بعنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد با 55 میلیون تن و آمریکا با 32 میلیون تن بزرگترین واردکننده به حساب میآید.
وی با بيان اینکه بیش از 70 درصد آهن و فولاد مصرف شده در سه گروه حمل و نقل، ماشین سازی و ساخت و ساز مصرف میشود اظهار داشت: رقابت در صنعت فولاد هر روز پیچیدهتر میشود.
کرباسیان ضمن بیان اینکه چین همچنان به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد برنامه تولید 800 میلیون تن فولاد را در نظر دارد گفت: هند نیز برنامه تولید 300 میلیون تن فولاد را هدفگذاری کرده است.
وی با اشاره به اینکه رقابت پذیری و بحرانهای اقتصادی مهمترین چالشهای این حوزه به شمار میآید افزود: ایمیدرو با حمایت مجلس شورای اسلامی میتواند در قالب بودجه سال 93 از صندوق توسعه ملی وام ارزی دریافت کند که این تصمیم را باید اقدام مناسبی برای کمک به صنعت فولاد به شمار آورد.
وی بااشاره به اینکه تلاش داریم از ذخایر صندوق توسعه برای معادن متوسط و کوچک استفاده کنیم، اظهار داشت: حمایت ویژهای از تکنولوژیهای جدید در دستور کار داریم و بعنوان سازمان توسعهای در خصوص رشد اقتصادی و توسعه زیرساختها برنامههای متعددی در دست اقدام است.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با بیان اینکه ارزش معادن شناخته شده در کشور حدود 700 میلیارد دلار پیش بینی شده است تصریح کرد: 68 نوع مواد معدنی در ایران شناسایی شده که در این میان 5 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در کشور وجود دارد که دو و نیم میلیارد تن آن در حال حاضر به بهره برداری رسیده است.
به اعتقاد کرباسیان دولت میتواند در این رابطه با دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی کمک موثری را برای استفاده بهینه از پتانسیلهای داخل کشور بوجود آورد.
وی اضافه کرد:ایران مزیتهای رشد در زنجیره فولاد را دارد و ایمیدرو به عنوان سازمان توسعهای از هر نوع سرمایه گذاری در این بخش استقبال میکند.
وی تصریح کرد: 200 هزار کیلومتر مربع در حوزه معدنی در دستور کار اکتشاف قرار دارد که 12 هزار متر در حوزه سنگان و 300 هزار متر در حوزه سراوان اکتشاف آنها آغاز شده است. البته کل منطقه مرزی از گواتر تا خراسان نیز در دست اکتشاف است.
وی در رابطه با هفت طرح فولادی نیز گفت: دو طرح از طرحهای فولادی گشایش اعتبار شده و سومین طرح نیز در حال گشایش اعتبار است که امیدواریم به زودی و تا پایان سال گشایش آنها نیز صورت گیرد.
وی با اعلام این خبر که تولید فولاد کشور امسال 10 درصد رشد داشته است تصریح کرد: ایمیدرو از هر نوع سرمایه گذاری خارجی برای استفاده و همکاری از پتانسیلهای موجود در داخل کشور و کشورهای خارجی برای توسعه صنعت فولاد و مواد معدنی کشور استقبال میکند.
انتهای پیام/