به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ دبیر علمی چهارمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی با اشاره به اینکه اساتیدی از دانشگاه جان هاپکینز آمریکا و سازمان یونیسف در این سمینار حضور دارند، ادامه داد: بررسی عوارض روانشناختی سوانح و حوادث در کودکان و نوجوانان، بررسی جنبه های اپیدمیولوژی، قانونی، محیطی و آموزشی حوادث ترافیکی کودکان، از جمله میزگردهای این سمینار دو روزه است.
سید تقی حیدری افزود: مطابق آمارهای موجود، استان فارس در زمینه میزان مرگ و میر حاصل از سوانح ترافیکی بر حسب جمعیت غالبا در میان پنج استان اول کشور قرار می گیرد و این امر لزوم توجه بیشتر به این مساله را ضروری می کند.
دبیر علمی چهارمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی، گفت: بر همین اساس، مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت با برپایی این سمینار، در راستای کاهش این معضل اقدام کرده و همه سازمان های مرتبط را نیز در این زمینه به مشارکت طلبیده است.
حیدری برپایی این سمینار در روزهای پایانی سال را به صورت هدف گذاری شده عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به نزدیک شدن به سفرهای نوروزی و افزایش خطر بروز تصادفات، برپایی این سمینار بین المللی موجب حساس سازی مسئولان دست اندرکاران و اعضای جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به ارسال بیش از 150 مقاله به این سمینار بین المللی، افزود: از این تعداد، 100 مقاله مورد پذیرش داوران قرار گرفته است و 50 مورد نیز به صورت پوستر ارائه می شود، هم چنین 40سخنران ویژه نیز در روزهای برگزاری سمینار به ارائه مطلب می پردازند.
دبیر علمی چهارمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی با اشاره به اینکه کمیته علمی این سمینار به صورت کشوری و با حضور صاحب نظران برجسته کشور در زمینه سوانح توافیکی برگزار می شود، بیان کرد: مسوولانی از وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی، راه، مسکن و شهرسازی و نیروی انتظامی در این سمینار دو روزه حضور خواهند داشت.
وی افزود: طراحی و راه اندازی سامانه هوشمند مشترک در میان سازمان های مرتبط با سوانح ترافیکی، فعال نمودن دبیرخانه کاهش حوادث ترافیکی استان فارس به دبیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نشر 10مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی و برپایی نشست ها و اتاق های فکر متعدد برون سازمانی، از جمله دستاوردهای سمینارهای پیشین حوادث ترافیکی بوده است.
مدیر و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت نیز با اشاره به برگزاری چند کارگاه در حاشیه برگزاری این سمینار بین المللی، گفت: کارگاه جامعه ایمن در تاریخ ششم اسفندماه، از جمله کارگاه های در نظر گرفته شده در حاشیه این سمینار است که علاقه مندان می توانند تا چهارم اسفندماه برای شرکت در این کارگاه که در سالن اجتماعات سینا و صدرا برگزار می شود، اقدام کنند.
بهنام هنرور بیان کرد: در این کارگاه، مشخصه های جامعه ایمن و تجارب موجود در کشور در این زمینه، مورد بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: دیگر کارگاه پیش بینی شده برای چهارمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی، کارگاه مراقبت های اولیه است که در این کارگاه یک روزه، چگونگی اعمال مراقبت های درمانی از هنگام وقوع سانحه، بررسی می شود.
هنرور ادامه داد: ارزیابی آخرین وضعیت آمار سوانح در استان، کشور و دنیا، بررسی سیستم های هوشمند مانیتورینگ ترافیک شهری و نقش فرهنگ و آداب اجتماعی بر حوادث ترافیکی، از جمله مباحث برگزاری چهارمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی است.
چهارمین سمینار بین المللی کاهش سوانح
ترافیکی روزهای هفتم و هشتم اسفندماه در مجتمع آموزشی و فرهنگی ولایت، واقع در
بلوار نیایش برگزار می شود./ش ک