به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم "ایزابل لوپاژ" از وین نوشت: ایران و قدرتهای بزرگ روز سهشنبه مذاکرات دشواری را برای حل قطعی مناقشه مربوط به برنامه هستهای تهران آغاز خواهند کرد.
این خبرگزاری افزود: کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از ورود به وین به طور محتاطانهای ابراز خوشبینی کرد. نشست سه روزه ای بین ایران و گروه پنج به علاوه یک پیش بینی شده است که در وین برگزار میشود. اگر توافقی به دست آید عادی سازی روابط بین ایران و آمریکا را امکان پذیر خواهد ساخت که از 35 سال پیش تاکنون قطع شده است و تهدید گزینه نظامی علیه ایران را که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا از آن یاد کرد، برطرف خواهد کرد. بیست و چهارم نوامبر، ایران با گروه پنج به علاوه یک شامل روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان درباره توافقنامه موقت شش ماههای به نتیجه رسید .
براساس این گزارش، بیستم ژانویه توافقنامه موقت با نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی اجرایی شد و این طرح عملیاتی قرار است هم اکنون به سوی دستیابی به توافقنامه ای نهایی برود و بدون سایه هیچ تردیدی ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین کند.
*** فرصت دادن به دیپلماسی
نشست وین نخستین نشست از مجموعه نشستهایی است که چهارچوب و ضربالاجل های آن هنوز تعیین نشده است. کارشناسان و دیپلمات ها احتمال دستیابی به توافقنامه ای را در مدت شش ماه اندک می دانند، اما ممکن است این دوره تا یک سال با توافق دو جانبه تمدید شود.
یک مسئول بلند پایه آمریکایی روز دوشنبه در وین اعلام کرد احتمال به توافق رسیدن و به توافق نرسیدن، به یک اندازه است.
وی افزود اما این مذاکرات بهترین فرصت است و پیش تر هرگز چنین فرصتی برای حل دیپلماتیک این پرونده در اختیار نداشتیم.
وی همچنین گفت پیشرفت نداشتن مذاکرات بهانه ای به دست نمایندگان کنگره آمریکا خواهد داد تا مجازات ها را تشدید کنند.
"حمید بعیدی نژاد"، یکی از مذاکره کنندگان ایرانی روز یکشنبه هشدار داد ایران محروم شدن از حق استفاده از سانتریفوژهای نسل جدید را که در مرحله آزمایش قرار دارد، نخواهد پذیرفت. وی افزود این موضوع یکی از محورهای اصلی برای دست یافتن به توافق بلندمدت است.
وی همچنین اعلام کرد ایران حتی در صورتی هم که آمادگی داشته باشد تدابیر فنی تولید سوخت را به منظور رفع نگرانی های غربی ها مورد مطالعه قرار دهد، قصد دارد راکتور اراک را برای تولید ایزوتوپ های پزشکی حفظ کند.
انتهای پیام/