برخی ارزیابی های اطلاعاتی از پشت پرده پیچیده حادثه گروگان گیری پنج مرزبان ایرانی خبر می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،برخی ارزیابی های اطلاعاتی از پشت پرده پیچیده حادثه گروگان گیری پنج مرزبان در منطقه جکیگور سیستان و بلوچستان خبر می‌دهند.

این حادثه  چندمین عملیات یک گروهک تروریستی منشعب شده  از باقی مانده های گروهک جندالشیطان است که در طول مرز ایران و پاکستان انجام می پذیرد.

در این باره نکات مهمی قابل بیان است:

1- برخی منابع به «ایران هسته ای» خبر داده اند که دستگیری های مهم برخی سرشاخه ها  از گروه های تروریستی سبب تحریک این گروه به گروگانگیری برای معامله بر سر آزاد سازی آنها شده است. این منابع معتقدند که این تحرکات نشان می دهد که موفقیت های اطلاعاتی ایران در جنوب شرق بسیار موثر بوده است. همچنانکه سخنگوی این گروه -که ارزیابی ها نشان می دهد اعضای این آن بیش از چند ده نفر نیست- اعلام کرده 50 نفر از اعضای این گروه در اختیار دستگاه امنیتی کشور است. این رقم با توجه به اندک بودن تعداد اعضای این گروهک بسیار قابل توجه است که نشان از اشراف اطلاعاتی و وارد شدن ضربه سنگین امنیتی به این گروه دارد.

2- عملیات گروگانگیری در جنوب شرق بویژه این بار اهداف مهم روانی را دنبال می‌کند. این برنامه تبلیغاتی در روزهای اخیر با ورود شبکه العربیه و هدف قرار دادن نقش ایران در سوریه بخش های مهمی از این برنامه رونمایی شده است. همچنین عملیات های خاص و پشت سر هم تروریستی  در لبنان و یمن و اینک عملیات های خرابکاری در سیستان و بلوچستان حاکی از آن است که این عملیات های کور در ماه های اخیر از یک اتاق فرمان واحد پایه ریزی می شود. مشخصه اولیه این اتاق فرمان هدف قرار دادن امنیتی ایران در هر مکان و تداوم آن به هر قیمتی برای تعدیل نقش ایران در سوریه است.

3- یک ارزیابی مهم اطلاعاتی نیز نشان می دهد که کار ویژه آمریکایی ها تا فاصله خروج نیروهایشان از افغانستان تمرکز بر تقویت گروه های تروریستی و تجزیه طلب در مرزهای شرقی ایران خواهد بود. فرض اساسی تیم امنیتی دولت آمریکا این است که خروج آمریکا از افغانستان به لحاظ اطلاعاتی و امنیتی یک خلا در جنوب شرق ایران ایجاد خواهد کرد که ایران می تواند از این فرصت برای ضربات کاری به گروه های تروریستی استفاده کند، بنابراین باید این گروه ها به قدری تقویت شوند که خروج از افغانستان کارآمدی این گروه ها را تحت تاثیر قرار ندهد.

4- یک ارزیابی مهم اطلاعاتی دیگر نیز نشان میدهد که از زمان روی کارآمدن دولت نواز شریف در پاکستان سیر هدفمند حمایت اطلاعاتی و امنیتی در داخل پاکستان از گروه های ضدایرانی افزایش معناداری یافته است. این ارزیابی معتقد است که عربستان سعودی در این مسئله نقش اساسی داشته است.

5- زمان عملیات های گروهک مذکور بسیار قابل تامل است. عملیات قبلی این گروه که چندی قبل منجر به شهادت 14 مرزبان شد، در فاصله باقیمانه  چند روزه به 13 آبان اتفاق افتاد. عملیات گروگان گیری اخیر نیز  قبل از 22 بهمن صورت گرفته است. این در حالیست که از چند روز قبل با اعلام آمادگی بسیاری از علمای اهل سنت برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن در جنوب شرق پیش بینی شده بود که راهپیمایی امسال بی سابقه باشد. ظاهرا پایه ریزان این عملیات ها معتقدند ایجاد جو روانی ناامنی برای عملیات خرابکاری سبب تاثیر گذاری بر راهپیمایی 22 بهمن خواهد شد.

6- علی رغم تحرکی که وزارت خارجه برای پیگیری حضور اشرار در خاک پاکستان با دولتمردان این کشور داشته اند هنوز اقدام قابل ملاحظه ای از طرف دولت و دستگاه امنیتی پاکستان صورت نگرفته است. بررسی ها نشان می دهد که تحرک دیپلماتیک درباره ناامنی ها جنوب شرق نقشی استراتژیک در ریشه کنی تروریسم هدفدار دارد. برخی دیپلمات ها معتقدند تمرکز بیش از معمول بر پرونده هسته ای سبب شده که دکتر ظریف کمتر فرصتی برای برخی دیگر از پرونده های مهم منطقه ای پیدا کند. کارشناسان می گویند آمریکایی ها و عربستان سعودی فشار به دولت پاکستان برای عدم همکاری با ایران در برخورد با اشرار فراری از مرزهای ایران به این کشور  را تشدید کرده اند. این مسئله نشان می دهد که آمریکایی ها بدون تغییر در نگاه خود، حوزه جنوب شرق را همچنان به عنوان ابزاری برای فشار به ایران دنبال می کنند و  سیاست اصولی آنها همچنان عدم ایجاد فرصت برای مبارزه با تروریسم در این منطقه برای ایران است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.