"پیام دهکردی" گفت:‌ جشنواره امید تنها به خاطر هم نامی با شعار دولت یازدهم مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نگرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران؛ نشست مطبوعاتی پنجمین جشنواره تئاتر امید با حضور "پیام دهکردی" موسس جشنواره امید، "افسانه ماهیان"، دبیر جشنواره، "حسین طاهری" مدیر مرکز هنرهای نمایشی و "اتابک نادری" مدیر مجموعه تئاتر شهر در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد. 



"پیام دهکردی"، موسس جشنواره، ابتدا درخصوص تاریخچه آغاز این جشنواره عنوان کرد: سال 85 به بیماری سختی دچار شدم و در دوره بازگشت به زندگی‌ام دیدگاهم دستخوش تغییراتی شد و به دنبال آروزهای دست نیافتنی افتادم که یکی از آن ایده‌ی جشنواره امید بود در نهایت سال 87 جشنواره امید با رویکرد 12 اجرا در 12 ساعت آغاز شد. 

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایلی جشنواره امید به ذهنم خطور کرد زنگ زلزله در ژاپن بود که دانشجویان در شرایط زلزله قرار می‌گرفتند و من هم در ذهن گفتم که چه خوب است ما هم زنگ تئاتر داشته باشیم. 

دهکردی تصریح کرد: تمام تلاش‌ ما بر این است که جشنواره امید استقلال و خصوصی بودنش حفظ کند چرا که ما چاره‌ای نداریم که به سمت خصوصی ساز برویم و این به نفع تئاتر و فرهنگ ما است.

وی گفت: امسال قرار نبود جشنواره را برگزار کنیم چراکه هیچ بودجه‌ای نداشتیم و می‌خواستم همه را در یک سالن جمع کنم که این پنجمین جشنواره امید است. 

دهکردی بیان کرد: از آقای مرادخانی به دلیل پیگیری برگزاری پنجمین جشنواره امید قدردانی می‌کنم، طی جلساتی که با معاون هنری داشتیم قرار بر این شد کمک هزینه‌هایی برای این جشنواره در نظر گرفته شود اما این بدان معنا نیست که عنوان خصوصی شدن را از دست بدهد. 

دهکردی با اشاره به نداشتن حامی عنوان کرد: امسال هرجایی که می‌توانستم رفتم تا ارگان‌های خصوصی ما در این برگزاری حمایت کنند بانک پاسارگارد یکی از ارگان‌های حمایت دهنده جشنواره ما بود اما به وعده‌های خود عمل نکرد. 

وی ادامه داد: ای کاش به زبان‌های دیگر نیز مسلط بودم تا بگم همه کسانی که به این جشنواره آمدند بدون چشم داشتی فعالیت کردند چرا که اعتلای تئاتر مملکت، اعتلای کل فرهنگ کشور است. 

دهکردی درخصوص اجرای عمومی آثار برگزیده در جشنواره امید اظهار داشت: طبق صحبت‌های که با مرکز هنرهای نمایشی شد قرار شد کارهای برگزیده اجرای عموم داشته باشد و یا اینکه معرفی نامه شرکت کنندگان تهیه کنیم و در اختیار دست اندرکاران و کارگردانان قرار دهیم. 

وی ضمن ابراز امیدواری از ترکیب جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: طی این سال‌ها مدیرانی که ندیدم که چنین منومنانه و خالصانه قدم بردارد. 

دهکردی در پاسخ به سوال مبنی بر حمایت وزارت ارشاد از جشنواره امید به دلیل هم نامی این رویداد با شعار رئیس جمهور عنوان کرد: به هیچ عنوان چنین نیتی در کار نبوده چرا که من مرادخانی را از سال‌ها قبل می‌شناختم و اگر هم اینطور باشد از نظر من اشکالی ندارد. 

"افسانه ماهیان" دبیر پنجمین جشنواره تئاتر «امید» - توضیحاتی درباره شیوه برگزاری این دوره از جشنواره ارائه کرد و گفت: معیار پذیرش آثار، خلاقیت و کوتاه بودن بود. ضمن اینکه این آثار در تالار هنر به صحنه می‌روند
.

ماهیان با ابزار خرسندی از استقبال هنرجویان و دانشجویان برای شرکت در این جشنواره افزود: بعد از انتشار فراخوان، 100 متن از کل کشور رسید و از آنجا که فقط یک هفته فرصت داشتیم، استقبال بسیار خوبی به شمار می‌رود. ما هیچ دخالتی در انتخاب متن‌ها نداشتیم و تنها تأکیدمان بر کیفیت آثار است.

همچنین "مازیار تهرانی"، طراح پوستر و لوگوی این دوره از جشنواره تئاتر «امید» گفت: پوستر انسان‌محور است. معتقد نیستم پوستر تئاتر حتما باید المان تئاتری داشته باشد. برای ما مفهوم «امید» مهم‌تر از رویکرد تئاتری بود.

این گرافیست که برای چندمین سال پیاپی طراحی پوستر جشنواره امید را بر عهده دارد، ادامه داد: البته استفاده از آیتم‌های تکراری تئاتر در پوسترها ایراد به حساب نمی‌آید. می‌شود از همه آن عناصر استفاده کرد، اما نتیجه‌اش تولید آثاری جذاب و هدفمند باشد.

"حسین طاهری"، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی- هم در این نشست حضور داشت، اما او که با تأخیر به این جلسه آمد، و در نشست صخبتی نکرد..




انتهای پیام/ اس

برچسب ها: تلاش ، جشنواره ، ژاپن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار