رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: کیفیت بتن در ایران باید به 50 مگاپاسکال تا سال 1404 برسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، شکرچی زاده در نشست خبری چهلمین سالگرد تأسیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه امسال چهلمین سال تأسیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی است باید به فلسفه وجودی این مرکز و برنامه‌های انجام داده طی 40 سال گذشته را مرور کنیم گفت: در ادبیات ما 40سالگی به نوعی بلوغ به شمار می‌رود و همین امر باعث می‌شودانتظار مردم که خواهان اصلی فعالیت‌های این مرکز هستند را برآورده کنیم.
 
وی در ادامه افزود: از سال 1352 که این مرکز تأسیس شده تاکنون مسئولیت‌های این مرکز افزایش یافته و همین امر باعث شده از تجربیات دیگران در معقوله تحقیق استفاده نماییم .
 
معاون راه و شهرسازی در ادامه افزود: اهمیت دادن به معقوله تحقیق بسیار افزایش یافته به گونه‌ای که بخشی از درآمد ناخالص ملی به تحقیق و تفحص اختصاص یافته است.
 
رییس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه گواهی‌نامه فنی یکی از موضوعات پیش روی این مرکز است گفت: ارائه گواهی‌نامه فنی مستلزم انجام مراحلی است که یک کالا ارتباط پیدا کند و بتواند تمامی مقررات ملی ساختمان را رعایت کند.
 
شکرچی زاده در ادامه تصریح کرد: تمامی سیستم‌های ساختمانی ملزم به ارتقاء فعالیت‌های خود هستند تا بتوانند گواهی‌نامه فنی را دریافت کنند.
 
این مرکز به طور جدی در پی انجام این معقوله است.
 
وی در ادامه اظهار داشت: مرکز تحقیقات می‌تواند در بین مراکز تحقیقاتی دنیا به عنوان یک برند شناخته شود و محصولات ارائه شده توسط این مرکز در حد بین‌المللی باشد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه اظهار داشت: باید در کیفیت  مصالح ساختمانی و شورای راهبردی رابطه تنگاتنگی ایجاد کنیم و در این بخش باید از بخش خصوصی حمایت‌های کافی را انجام دهیم.
 
شکرچی زاده در ادامه افزود: در حوزه معماری و شهرسازی و مسائل مهمی به نام پلش شدن شهرسازی و معماری روبرو هستیم که در این بخش مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به عنوان بازوی نوسازی الگوهای شهرسازی پایدار نقش مهمی را در این بخش ایفا می‌کند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه از سال 2003 پروژه‌ای بین کشور ایران و آلمان برای صرفه‌جویی مصرف انرژی مطرح شده بود  گفت: صرفه‌جویی مصرف انرژی و ایجاد شهر پاک از جمله پروژه‌های مطرح شده بین ایران و آلمان در سال‌های گذشته به شمار می‌رود.
 
وی خاطرنشان کرد: پروژه‌های شهر جوان و محوریت قرار دادن شهر پاک از جمله پروژه‌هایی است که از سوی این مرکز آغاز شده است.
 
***سالانه 20 هزار نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند
 
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه ایمنی راه‌ها در حوزه راه‌ها از مهم‌ترین مسائل پیش‌ روی این مرکز است گفت: سالانه 20 هزار نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند و همین امر باعث خسارت 25 درصدی به درآمدهای ناخالصی کشور می‌شود.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: در خصوص افزایش سطح ایمنی و کیفیت جاده‌ها و کاهش صفر درصدی قربانی‌ها اقداماتی در این مرکز صورت گرفته است.
 
وی در ادامه افزود: پروژ‌ه‌ای در خصوص افزایش ایمنی جاده‌ها با بانک مرکزی آغاز کرده‌ایم که این پروژه در دولت قبلی متوقف شده بود و در حال حاضر با استفاده از تجارب بین‌المللی سعی خواهیم کرد این پروژه را ادامه دهیم.
 
شکرچی ‌زاده در ادامه افزود: پژوهشکده حمل و نقل در این خصوص با سرعت بیشتری اقدامات خود را انجام می‌دهد.
 
وی با اشاره به اینکه 40 درصد از مصرف انرژی در بخش ساختمانی هدر می‌رود گفت: بخش انرژی نقش اساسی در ساخت‌ و سازها دارد و باید مصالح ساختمانی تولید شده برابر با استانداردهای جهانی باشد.
 
***بتن به عنوان پرمصرف‌ترین مصالح ساختمانی در کشور شناخته شد
 
شکرچی زاده با اشاره به اینکه بتن به عنوان پر مصرف‌ترین مصالح ساختمانی در ساخت و ساز به شمار می‌رود گفت: 60 تا 70 میلیون تن سیمان سالانه در کشور تولید مصرف می‌شود که سه برابر مصرف جهانی است.
 
وی با بیان اینکه در سال 1404 باید یک سند جامع مطرح شود گفت: باید در این سال مصرف و کیفیت بتن را به 50 مگاپاسکال ارتقا دهیم.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: باید یک حرکت عمومی در کشور با همکاری شهرداری، بخش‌های خصوصی و سازمان برنامه و بودجه ایجاد کنیم تا بتوانیم کیفیت بتن را در ایران ارتقا دهیم.
 
شکرچی زاده در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر میزان بتن در ایران بین 20 تا 25 مگاپاسکال است که با این میزان نمی‌توانیم در جهان یک رقابت درستی داشته باشیم.
 
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه افزود: باید ظرفیت بتن را در ایران افزایش دهیم و در یک رقابت بین‌المللی بتوانیم کیفیت سیمان و بتن را ارتقا دهیم.
 
وی در ادامه افزود: افزایش کیفیت بتن با بالا رفتن عمر مفید ساختمان در کشور برابر است.
 
***افزایش 110 برابری قیمت  قیر در کشور
 
شکرچی زاده در ادامه اظهار داشت: با توجه به افزایش 110 برابری قیمت قیر مسئولیت ما از لحاظ کیفیت و نحوه اجرا بیشتر شده و همین امر باعث شده به رویه‌های بتنی توجه بیشتری کنیم.
 
وی در ادامه افزود: در این بخش کارگروه‌های بسیاری تشکیل شده و نظارت جدی در این بخش انجام شده است.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص تشکیل پژوهشکده اقتصاد مسکن در این مرکز گفت: پژوهشکده اقتصاد مسکن در ساختار جدید در این مرکز در حال تأسیس است و برنامه‌ریز‌ی‌های لازم انجام شده است.
 
***جداسازی سیمان بنایی از سیمان سازه‌ای
 
شکرچی زاده در ادامه خاطرنشان کرد: سیمان‌های بنایی را از سیمان‌های سازه‌ای جدا کرده‌ایم و متأسفانه به دلیل آنکه شرکت‌های تولید کننده سیمان اقدام به کاهش قیمت‌های این سیمان‌ها نکرده‌اند هنوز به بخش اجرایی نرسیده است.
 
وی خاطرنشان کرد: در بخش اجرایی و صنعتی شدن این اقدام مذاکراتی با سازندگان صنعت سیمان انجام داده‌ایم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار