به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛یکی از زمینه های قابل توجه در زمینه زراعت و باغداری مسائل مربوط به حفاظت محصولات در مقابل آفات گیاهی است.
مبارزه سازمان یافته با آفات و بیماری های گیاهی در ایران از سال 1301 با تاسیس مدرسه فلاحت و صنایع روستایی آغاز شده است. این مسئولیت در این دوره زمانی توسط نهادهای مختلفی صورت می گرفته که هم اکنون این مهم توسط حوزه حفظ نباتات جهاد کشاورزی صورت می گیرد.
مدیریت حفظ نباتات استان زنجان در خصوص فعالیتهای صورت گرفته در این واحد گفت: یکی از فعالیتهای صورت گرفته مدیریت بهینه سن غلات در مزارع و کاهش مصرف سم در حدود 100 الی 150 تن در هر هکتار است.
وی افزود: از دیگر فعالیت های این بخش مدیریت بهینه کنترل ملخ با عملیات کانونی، محلول پاشی و طعمه پاشی در مزارع و باغات است.
عسگری با اشاره به ایجاد دو واحد انسکتاریوم پرورش زنبورهای ویژه جهت مبارزه سالم با آفات گوجه فرنگی ادامه داد : در زمینه گوجه فرنگی با مدیریت بهینه کنترل شب پره مینوز، خسارت این محصول به زیر 5 درصد رسیده است.
مدیریت حفظ نباتات استان زنجان از دیگر فعالیتهای این واحد به برنامه ریزی و هماهنگی 50 سایت محصول پاک و سالم، تجهیز ناوگان های سم پاشی و ارتقا دستگاه های توبولایزر از 44 دستگاه به 180 دستگاه اشاره کرد.
عسگری در
خصوص اجرای طرح های تحقیقاتی در این سازمان به تحقیق در زمینه زوال زیتون به مدت
سه سال و نماتد سیست طلایی اشاره کرد و در خصوص زمینه های مشاوره پایان نامه های
دانشجویی خاطر نشان کرد : این مشاوره ها در موضوعات نماتد انگل گیاهی در محصولات
زراعی و باغی، زیتون، زردآلو، نماتد انگل حشرات و شناخت ساختار و شبکه های مراقبت
تحلیل اثرات آنها صورت پذیرفته است./ش ک