به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،محمود جبریل اولین نخست وزیر پس از انقلاب در لیبی در گفتوگو با روزنامه فرامنطقهای الحیات درباره سرنوشت امام موسی صدر گفت: پس از انتفاضه و آزاد سازی لیبی و سقوط رژیم قذافی من در واقع دو قضیه برایم مهم بود؛ قضیه ناپدید شدن منصور الکیخیا وزیر خارجه سابق قذافی و امام موسی صدر و به همین منظور در زندانهای لیبی در جستجوی آنها بودیم.
وی افزود: ما در زندان ابوسلیم، سلولی در زیر دفتر «عبدالحمید حارس» یکی از زندانبانان و شکنجه گران رژیم قذافی پیدا کردیم و به ما گفته شد که این سلول مخصوص یک زندانی خاص بود بخصوص که جدا از بقیه زندان ساخته شده بود ما پیرمردی را که نگهبان این زندان بود احضار کردیم و اوصافی که وی از شخص زندانی در این سلول ارائه داد به امام موسی صدر نزدیک بود و شروع کردیم این زندانبان و دیگر زندانبانان سابق را مورد بازجویی قرار دادیم و معلوم شد که امام موسی صدر در این زندان بوده است و تماسهایی در این ارتباط بین ما و نجیب میقاتی برقرار شد و جسدی را یافتیم که به اعتقاد ما و با توجه به نظر پزشک قانونی ما متعلق به امام موسی صدر بود.
جبریل افزود: پس از آن معلوم شد فردی که در آن سلول بوده فردی غیر از امام موسی صدر بوده است و جسدی هم که در آنجا بود متعلق به مرحوم منصور الکیخیا بود و آزمایش دی ان ای نیز این را ثابت کرد که متعلق به امام موسی صدر نبوده است.
ما پس از آن هم گورهای جمعی را پیدا کردیم که شمار زیادی جسد در آن وجود داشت و نیاز به گرفتن دی ان ای از آنها داریم بنابراین از میقاتی خواستیم یکی دو پزشک قانونی را در اختیار ما بگذارد اما متاسفانه ما کمکی از لیبی دریافت نکردیم.
وی افزود: در هر حال این اعتقاد وجود دارد که زندانی در سلول مذکور امام موسی صدر بوده و یکی از بازرسان دادستانی کل لیبی نیز به ما خبر داد که اجسادی از سال 1979 میلادی در سردخانه بیمارستان مرکزی شهر طرابلس قرار گرفته که در بین آنها سه جسد در یک کیسه جای دارد که احتمال بودن پیکر امام موسی صدر و دو تن از دوستانش در آن وجود دارد.
جبریل با اشاره به اینکه ارتباط خود را با تحقیقات درباره قضیه امام موسی صدر قطع کرده است گفت: اما گمان میرود که در این قضیه سرنخهای مهمی به دست آمده باشد مقامات لبنانی باید به لیبی بیایند و از عبدالله السنوسی، رئیس دستگاه اطلاعات قذافی درباره سرنوشت امام موسی صدر بازجویی کنند.
وی افزود: از السنوسی درباره سرنوشت امام موسی صدر پرسیده شده است اما جوابهای السنوسی غیرواقعی است لبنانیها میگویند اگر میگویید امام موسی صدر از دنیا رفته است پس باید نشانهای و یا برخی لباسهای وی از جمله عمامه و یا عبای وی پیدا شده باشد و این مساله اتفاق نیفتاده است.
جبریل گفت: من با سرلشکر عباس ابراهیم رئیس امنیت ملی لبنان بیش از یک بار دیدار کردهام و احساس کردم که وی در دستیابی به راه حل قضیه امام موسی صدر جدی است و قرار بود از طرف مقامات لیبی برای سفر به این کشور دعوت شود تا وی به همراه هیئتی از السنوسی بازجویی به عمل آورند اما مقامات لیبی هنوز اجازه بازجویی از السنوسی از سوی لبنانیها را ندادهاند و این طبیعی است زیرا لیبیهایی هم معتقدند شادی صبری که تحت تعقیب دستگاه عدالت لیبی است در لبنان است.
نخست وزیر سابق لیبی گفت: روایتهای مختلفی درباره سرنوشت امام موسی صدر وجود دارد اما نمیدانیم کدام یک درست است برخی میگویند وی به دست عبدالله حجازی یکی از نیروهای اطلاعاتی قذافی کشته شده است و برخی میگویند وی به دست سعید راشد که در جریان قیام سال 2011 لیبی ترور شد، کشته شده است و برخی هم ادعا میکنند که وی به دلیل اینکه مبتلا به مرض قند بوده است به کما رفت و درگذشت. اما به اعتقاد من امام موسی صدر به دست عبدالله حجازی یا سعید راشد ترور شد.
اکثریت روایتها در مورد علت کشته شدن امام موسی صدر حکایت از اختلاف شدید بین وی و معمر قذافی دارد و به دلیل اینکه امام موسی صدر از قذافی زیاد انتقاد میکرد.
وی افزود: این در حالی است که برخی هم از زنده بودن امام موسی صدر و انتقال وی از زمان وارد شدنش به طرابلس به شهر طبرق و زندانی شدن در مکانی نامعلوم خبر میدهند.