معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه به وزارت نفت اعلام کرده‌ایم که دیگر اجازه‌ عرضه‌ بنزین پتروشیمی به بازار را ندارند، گفت: تا اواسط بهار 93 تمام استاندارد‌ها باید در خودرو‌های تولیدی رعایت شود.

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران؛ معصومه ابتکار  صبح امروز در یک برنامه‌ تلویزیونی در خصوص آلاینده‌های بنزین تولید پتروشیمی‌ها گفت: هنوز هم تبعات بنزینی‌ که در واحد‌های پتروشیمی تولید شد به دلیل وجود مقدار زیادی آروماتیک را داریم اما به وزارت نفت اعلام کرده‌ایم که دیگر اجازه‌ عرضه‌ بنزین پتروشیمی به بازار را ندارند و آنها هم پذیرفته‌اند.
 
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه‌ باید از قوانین محیط زیست تبعیت کنند ادامه داد: ما خیلی تاکید داشتیم و از صنایع هم خواسته ایم که در این دوره در خصوص مسائل محیط زیست مانند بحث پسماندها باید برنامه داشته باشند.
 
ابتکار ادامه داد: ما سعی می‌کنیم روی اصول کارشناسی و استانداردی که برای آلاینده‌ها وجود دارد صنایع را کنترل کنیم و اگر میزان آلایندگی یک واحد از حد استاندارد بالاتر باشد مدیر آن استان باید به واحد مربوطه ابتدا تذکر دهد و تمام برخوردهای قانونی را با آن انجام دهد.
 
وی در خصوص اختیارات سازمان محیط زیست گفت: ما در سال 82 تا 83 با همکاری وزارت صنایع توانستیم پیکان را از رده خارج کنیم سازمان محیط زیست زمانی می‌تواند با جدیت و با حفظ موضع خود از قدرت کافی برخوردار باشد که حمایت مقام عالی همچون رئیس‌جمهور را داشته باشند که خوشبختانه آقای روحانی خود نگاهی محیطی زیستی دارند.
 
ابتکار ادامه داد: اگر سازمان محیط زیست وزارت خانه باشد اختیاراتی بیشتری دارد اما حالا که زیر نظر ریاست جمهوری است نیاز به حمایت شخص رئیس جمهور دارد البته با توجه به اینکه رئیس جمهور این دوره با برنامه محیط زیستی آمده این فرصتی است که از آن استفاده کنیم.
 
وی همچنین ادامه داد: سازمان محیط زیست از نظر اختیارات محدودیت قانونی ندارد و فقط نیاز به اراده سیاسی دارد که خوشبختانه در حال حاضر شرایطی پیش آمده که هم دولت هم مجلس خیلی حمایت می‌کنند که این یک فرصت استثنایی است.
 
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به آخرین مهلت خودروسازان اظهار داشت: تا اواسط بهار 93 تمام استانداردها باید در خودروهای تولیدی رعایت شود این در حالی است که ما در تصمیم خود جدی هستیم.
 
*تنها از 8 تا 9 درصد خاک ایران حفاظت می‌شود
 

رئیس سازمان محیط زیست در خصوص عملکرد سازمان در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست گفت: حفاظت از محیط زیست را با دو رویکرد پیش می‌بریم اول بحث حفاظت است چراکه ذخایر گیاهی و جانوری در همه جای دنیا ارزشمند است و باید 20 درصد از آن حفاظت شود.
 
ابتکار ادامه داد: زمانی که یک گونه گیاهی را از دست می‌دهیم مانند جنگل هیرکانی و زاگرسی این تصور که می‌شود دوباره آن  را احیا کرد درست نیست چراکه وقتی از بین برود دیگر نمی‌توان آن تنوع گیاهی را بازسازی کرد.
 
وی ادامه داد: جنگل‌ها بزرگترین خدمتشان تثبیت آب و خاک است همچنین زمانی که در آن گردش می‌کنیم آرامشی که ایجاد می‌کند خیلی ارزشمند است و باید حفظ شود . اجازه ندهیم دخل و تصرفی در آن صورت گیرد.
 
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه تنها 8 تا 9 درصد خاک ایران حفظ می‌شود اذعان داشت: این مقدار در قالب پارک ملی، اثر طبیعی ملی و ... به عنوان مناطق حفاظت شده است که ذخایر طبیعت ایران است.
 
ابتکار با اشاره به اینکه قوانین محیط زیست بازدارنده توسعه نیست ادامه داد: ما مخالف توسعه نیستیم بلکه توسعه باید اتفاق بیافتد اما نه بصورت شتابزده و اتفاقی که باعث شد تا توسعه کشاورزی دریاچه ارومیه را از بین ببرد.
 
وی ادامه داد: طی چند سال وسعت زمین‌های کشاورزی اطراف دریاچه به 700 هزار هکتار رسید و باعث شد در کنار حفر 20 هزار چاه غیرمجاز سه میلیون متر مکعب حق آبه دریاچه ارومیه صرف توسعه کشاورزی شود.
 
معاون رئیس جمهور با بیان این مطلب که ظرفیت طبیعت ما محدود است ادامه داد: در همین راستا هر واحد صنعتی که بخواهد راه اندازی شود در ابتدا باید ارزیابی زیست محیطی شود و این ضابطه برای مدیریت توسعه است نه برای بازدارندگی آن.
 
ابتکار ادامه داد: طبق قانون برنامه سوم تمام طرح‌های توسعه‌ای کشور مشمول ارزیابی هستند به طوریکه هر طرحی از ابتدا از مرحله ایده باید مطالعات ارزیابی شود تا با این کار عوارض تخریبی محیط زیست کمتر شود.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر امروز پروژه‌ای را می‌بینیم که سبب تخریب محیط زیست می‌‍شود به خاطر این است که زمان اجرای پروژه مطالعات ارزیابی انجام نشده و آن زمان یا سازمان ورود پیدا نکرده و یا دولت اجازه نداده و امروز شاهد تبعات تخریب محیط زیست هستیم.
 
انتهای‌ پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۲
سرکار خانم ابتکار خودتون را خسته نکنید چون فکر نکنم نه در کیفیت و کم شدن قیمت خودرو اتفاق می افتد نه برای بهتر شدن بنزین
آخرین اخبار