به گزارش خبرنگار حوزهی تئاتر
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری هفتمین دورهی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران، فريندخت زاهدي با تآکید بر اینکه برگزار کنندگان این رویداد دغدغهمند و دلسوز ادبیات دراماتیک هستند، دربارهی برگزاري انتخاب آثار برتر ادبيات نمايشي ایران گفت: جریان ادبی ما در طول صد سالي که ادبيات نمايشي داريم، اين شیوهی ادبي را به رسميت نشناخته و این قالب براي آنها قابل تأمل نيست. به نظر ميرسد چنین قالب ادبي باعث سرافكندگي اهل ادبيات است که ژانر به اين مهمي را به رسمیت نمیشناسند، در حالیکه بسیاری از نویسندگان بزرگ جهان مانند شكسپير يا چخوف با بهرهگیری از همین قالب جهاني شدند.
وي در ادامه افزود: متأسفانه هنوز نشاني از ادبيات نمايشي در ادبيات كشور نميبينيم، يعني كساني كه در اين حوزه، ادعاي روشنفكري دارند، ادبيات نمايشي را باعث سرافكندگي خود ميدانند و شايد هنوز اين ژانر را مطربي ميپندارند.
این مدرس تئاتر تأكيد كرد: همواره گفتهام كه چنین برخوردی با ادبيات نمايشي يكي از نشانههاي عقب ماندگي است. در صورتي كه اين افراد بايد بدانند فرهنگشان جایی كور عمل كرده و هنوز نتوانستهاند با يكي از مهمترين قالبهاي ادبي ارتباط برقرار كنند. قالبی كه بازتاب دهندهی شرايط اجتماعي ،فلسفي، روحي، زباني و عاطفي يك جامعه است و كساني كه به اين حوزه نميپردازند، در آینده بايد پاسخگوي چنین رویکردی باشند.
زاهدی به برگزاری رویدادهای تئاتری کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه رويدادهاي مختلف تئاتري در كشور ما برگزار ميشود، به برگزیدگان جايزه ميدهند و بعد همه چیز به پایان میرسد. در حالي كه باید به افراد برگزیده بها داده شود و از آنها حمايت صورت بگیرد؛ دوستان و برگزاركنندگان انتخاب آثار برتر ادبيات نمايشي ایران هم بايد به خاطر داشته باشند كه نباید تنها يك مسابقه برگزار كنند.
وي در پایان یادآور شد: من زیاد به مسابقهها، جشنوارهها و جايزه دادنها اعتقاد ندارم، زيرا خيلي سيستماتيك كار نميكنند. اما به هر حال بسیار قابل ستایش است که گروهی با حسن نيت كار ميكنند و از امكانات محدود خود براي گسترش و ارتقای هنر تئاتر بهره میگیرند.
هفتمین دورهی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران به دبیری بهزاد صدیقی توسط کانون نمایشنامهنویسان خانهی تئاتر ایران برگزارمیشود.
انتهای پیام/ اس