به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران بقل از روابط عمومی اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و كابل، پروفيل و ماشین آلات وابسته؛ در این نمایشگاه که از 24 تا 27 بهمن ماه برگزار می شود،واحدهای صنعتی و خدماتی صنایع مفتولي داخلی و خارجی ؛نوین ترین و جدیدترین تولیدات ، تجهیزات و خدمات این صنعت پایه و زیربنائی را عرضه و به نمایش خواهند گذاشت .
در اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي؛انواع سيم و كابل با کاربری های مختلف برق و مخابرات ، انواع دستگاهها ، تجهیزات و ماشين آلات توليد سيم و كابل ، انواع مواد خام اوليه (آلومينيم، مس، سيم فولادي)،ابزارهاي توليد، مواد عايق و روكش، انواع مفتول، انواع پروفیل و دیگر صنایع مرتبط با این حوزه عرضه و به نمایش عموم گذاشته می شود.
در این نمايشگاه که در فضائی بالغ بر 6 هزار متر مربع برگزار خواهد شد ، علاوه بر ایران ، کشورهای ؛بلژیک، چین، آلمان ، ترکیه، تایوان و هند نیز حضوردارند و کالاها و صنایع این حوزه را ارائه می کنند.
معرفی خلاقیت ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل صنایع مفتولی کشور ، شناسایی و معرفی مشکلات ، موانع و نقاط ضعف موجود در این صنعت ، جلب حمایت سازمان های دولتی و خصوصی از این صنعت ، ایجاد بسترهای مناسب برای سرمایه گذاری،اشتغال زایی و کارآفرینی،آشنایی دست اندرکاران با محصولات،نوآوری ها و پیشرفت های صنایع مفتولی روز دنیا و ایجاد زمینه رقابت سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقاء کیفیت تولیدات ؛ مهمترین اهداف برگزاری اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و كابل، پروفيل و ماشین آلات وابسته است.
اوکراین ،روسیه ، آمریکا ، ترکیه ، آلمان ، ژاپن ، فرانسه و انگلستان ؛کشورهائی هستند که در آنها نمایشگاههای بین المللی صنایع مفتولی برگزار می شود اما در منطقه خاورمیانه، برای نخستین بار است که نمایشگاه بین المللی صنایع مفتولی برگزار می شود و برگزاری این نمایشگاه در جمهوری اسلامی ایران،نشانده رشد و توسعه این صنعت در کشورمان است .
کشورهای ترکیه ، بحرین و عربستان از نظر تکنولوژی و سرمایه گذاری رقیب جدی صنعت سیم و کابل کشور ما در منطقه محسوب می شوند
مدیر اجرائی اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و كابل، پروفيل و ماشین آلات وابسته به اهمیت برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد وگفت : صنايع مرتبط با سيم وكابل و صنايع مفتولي،يكي از مهمترين صنايع پايين دستي صنعت فولاد، مس و آلومينيم محسوب می شود .
علی شالباف افزود: رشد روز افزون صنعت برق، الكترونيك، مخابرات و همچنين توسعه شبكه هاي مرتبط با اين صنايع موجب شده تا در دنيا و همچنين ايران ، بازار محصولات این صنعت ، هر روز افزایش یابد.
وی اضافه کرد: وجود ذخاير و معادن بزرگ مس و همچنین توسعه صنعت فولاد و آلومينيم در جمهوری اسلامی ایران ، زير ساخت هاي هستند که کشورمان را به يكي از سازندگان مهم و مطرح منطقه در عرصه صنعت سيم و كابل و صنايع مفتولي تبدیل کرده است .
شالباف گفت : هر چند صنعت مفتولی کشور در عرصه تجارت و همچنین ورود محصولات مشابه خارجي ، با مشكلاتي مواجه شده ، اما كيفيت و ظرفيت توليد مناسب این صنعت ، امكان مطرح شدن صنعت سيم و كابل و صنايع مفتولي ایران را در عرصه بازارهاي جهاني فراهم کرده است.
مدیر اجرائی اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و كابل، پروفيل و ماشین آلات وابسته افزود: پويايي صنعت سيم و كابل به مواد اوليه و شاخصهای اصلي همچون مس، آلومينيوم، pvc و پلي اتيلن ،انرژي و نيروي كار ماهر وابسته است كه تمامي اين فاكتورها در كشورمان فراهم و موجود است.
شالباف افزود: وجود اين زير ساخت ها و همچنين دانش فني متخصصان ايراني موجب شده تا صنعت سيم و كابل علاوه بر امكان تأمين نيازهاي داخلي،حتي نگاهي به بازارهاي جهاني داشته باشد.
شالباف تاکید کرد : برگزاری اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و كابل، پروفيل و ماشین آلات وابسته ، فرصتی است که ضمن نشان دادن پتانسيل هاي بالای این صنعت در ایران ،زمينه معرفي محصولات این صنعت را نیز برای کشور ، فراهم خواهد کرد .
گفتنی است توليد اولين محصولات سيم و كابل در ايران به سال 1344 و كارخانه ايكو باز مي گردد كه حاصل مشاركت دو كشور ايران و سوئد بود ولي در حال حاضر دهها شركت فعال با مالكيت و هويت ايراني در كشور فعال هستند.
بر اساس آمارهاي موجود سالانه بيش از 320 هزار تن انواع سيم و كابل در داخل كشور و توسط بيش از 170 شركت توليد می شود كه بالغ بر 20% از اين توليدات به دیگر کشورها صادر مي شود.این صنعت همچنین زمينه اشتغال بيش از پنجاه هزار نفر را فراهم کرده است.
از طرفي جمهوري اسلامي ايران در سال 2013 با توليد 4/15 ميليون تن فولاد خام رتبه نخست و بزرگترين توليد كننده فولاد خاور ميانه را كسب کرده است اين رقم به نسبت سال گذشته میلادی 6/6 درصد رشد داشته است همين امر باعث گرديده تا صنايع پائين دستي همانند پروفيل و صنايع مفتولي گسترش يافته و محصولات اين واحدها علاوه بر تأمين بازار داخلي حتي در بازار كشورهاي همسايه بالاخص عراق و افغانستان عرضه شود.