به گزارش
حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، علی اکبر ولایتی در ابتدای این جلسه ضمن تبریک میلاد حضرت امام حسن عسگری(ع) و ایام الله دهه فجر گفت: با توجه به این نکته که اصطلاح طب سنتی تداعی کننده تقابل سنت و مدرنیته است، به نظر میرسد باید برای اصطلاح طب سنتی تدبیری اندیشیده شود.
وی افزود: طب سنتی ترجمه کلمه Traditional Medicine است و در انتقال مفهوم طب اسلامی ـ ایرانی ناتوان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: طب اسلامی ـ ایرانی مبتنی بر یک سری مبانی عقلی، علمی و قابل اثبات است و در این طب تحرک بدنی و ورزش اهمیت بیشتری نسبت به سایر موارد مانند تغذیه دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: میراث تمدن اسلامی یک کلیت غیرقابل تجزیه است و این میراث امروز به همه مسلمین تعلق دارد.
وی افزود: آنچه که ما امروز تحت عنوان طب اسلامی ـ ایرانی میخوانیم، مخلوطی از میراث طبیبان اسلامی از همه کشورها و برخی از اطبای تمدنهای دیگر است.
ولایتی ادامه داد: در احیای طب اسلامی ـ ایرانی باید ما تلاش کنیم افرادی تربیت شوند که علاوه بر تخصص در طب در سایر ابعاد علوم مانند انسان شناسی و... نیز متخصص باشند و در یک کلمه حکیم باشند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در سایر کشورها مانند آمریکا نیز ما امروز شاهد تلاش برای احیاء و عمومی سازی طب سنتی هستیم.
در ادامه جلسه، اعضا به بیان نظرات خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی اصطلاح طب سنتی مفهومی عامیانه است، سنت در یکصد سال اخیر به یک مفهوم علمی و عقلی تبدیل شده است طی یک برنامه ریزی دقیق مفهوم طب اسلامی ـ ایرانی و مبانی نظری آن در سطح نخبگان و عامه تشریح شود و باید در بهکارگیری اصطلاح طب اسلامی ـ ایرانی الزام قانونی وجود داشته باشد.
بعد از این مباحث، اعضا تغییر عنوان طب سنتی به طب اسلامی ـ ایرانی و تدریس این سرفصل در دانشکدههای علوم پزشکی از مهر 1394 را تصویب کردند.
دستور بعدی جلسه ارائه گزارش اقدامات و فعالیتهای سازمان صدا و سیما پیرامون موضوع فرهنگ و تمدن اسلام و ایران بود.
در این گزارش به تعدادی از برنامههای پخش شده از صدا و سیما که در آن به مباحثی مانند سبک زندگی، خانواده و جمعیت و... پرداخته شده اشاره شده است.
در ادامه این گزارش با توجه به نقش مخاطب و سلیقه او در برنامهسازی و نحوه انعکاس این سلیقه و ذائقه در برنامهسازی رسانهای به مواردی از این توجه به سلائق اشاره شده است.
انعکاس ارزشهای فرهنگ منطقهای و بومی اقوام ایرانی در قالبهای فاخر و جذاب توجه ویژه به زبان و ادبیات فارسی در قالب برنامههایی مانند مشاعره و... از سایر اقدامات رسانه ملی در این زمینه، برشمرده شده است.
بعد از ارائه این گزارش اعضا به بیان نظرات خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: با توجه به اعتماد قشر وسیعی از مردم به برنامههای سازمان صدا و سیما باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود، فرهنگ و تمدن اقوام و قومیتهای ایرانی میتواند بیشتر در صدا و سیما ترویج و معرفی شود، برنامههای گفتگو محور با استفاده از ظرفیت فرهیختگان بیشتر تولید شود، از قابلیت پویا نمایی و سایر قالب باید استفاده بیشتر و بهتری شود.
انتهای پیام/