"کالین کال" کارشناس آمریکایی در مقاله ای در مرکز "امنیت آمریکایی جدید" نوشت:واشنگتن تلاش می کند مانع معامله نفتی بین ایران و روسیه شود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، در این مقاله مرکز "امنیت آمریکایی جدید" آمده است: با نزدیک شدن ایران و غرب به توافق نهایی،  یک نبرد جدید ژئوپولتیک بر سر دسترسی به بازارهای داخلی ایران درگرفته است.روسیه به معامله  با ایران در حوزه صادرات نفت علاقمند است.اما مقامات روس گزارش داده اند که ایالات متحده تلاش می‌کند روسیه را از توسعه روابط اقتصادی با ایران بازدارد.به گفته منابع دولتی روسیه، این فشارها شامل تهدید تحریم های اقتصادی علیه شرکت‌ها و نهادهای مالی روس است  که با ایران معامله می کنند. 

به نوشته "کال"؛ مسکو و تهران در حال بحث درباره انتقال روزانه پانصد هزار بشکه نفت  ایران به روسیه  در ازای کالا و تجهیزات روسی اند. کاخ سفید ، شورای امنیت ملی و وزارت خارجه آمریکا همگی به این معامله واکنش تند نشان داده و آن را مغایر رژیم کنونی تحریم‌ها دانسته اند. اما منابع دولتی روسیه با این موضع موافق نیستند. مسکو تحریم‌های آمریکا  علیه تهران را غیرقانونی می‌داند و توافق هسته ای را به همکاری اقتصادی بین روسیه و ایران  پیوند نمی‌دهد.

هندوستان تایمز نیز اخیراً گزارش داد که تهران و دهلی نو مذاکره درباره پروژه چند میلیارد دلاری  خط لوله گاز به هند را آغاز کرده اند. این روزنامه همچنین از مشارکت شرکت های هندی در توسعه میدان نفتی فرزاد ایران خبر داده است.در گذشته صحبت از عبور یک خط لوله از پاکستان به هند در میان بود اما الان ظاهراً صحبت از این است که خط لوله از بستر دریای عمان عبور کند.اما واشنگتن هنوز واکنش رسمی به این خبر نشان نداده است.کارشناسان آمریکایی اطمینان می دهند که سکوت کاخ سفید معنای خاص ندارد و هر کشوری که قوانین آمریکا را نقض کند ، تحریم می شود.

یک کارشناس روس، دو دلیل برای واکنش تند آمریکا به گزارش‌ها درباره روابط نزدیک بین تهران و مسکو ارائه می‌کند. اول این که کاخ سفید احساس می کند اوضاع در کنگره شکننده است و هر گونه حضور روسیه در ایران ، اقتصادی ، نظامی یا فنی  قبل از این که توافق نهایی حاصل شود، در کنگره طوفان به پا می‌کند. اما حضور هند  نمایندگان کنگره را خیلی عصبانی نمی‌کند.مسئله دیگر ، بحث اقتصاد و سود است. آمریکایی‌ها نمی‌خواهند روسیه موقعیت خود را در ایران تثبیت کند.

از ماه نوامبر که توافق هسته ای حاصل شد ، هیات های مختلف تجاری از انگلیس ، چین ،ایتالیا ،اتریش ، سوئد و دیگر کشورها به ایران سفر کرده اند.اقتصاد آمریکا نیز به بازار ایران چشم دوخته است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار