یک کارشناس سیاست خارجی گفت: سیاست جدید آمریکا این است که بخش عمده‌ای از امکاناتشان را به اقیانوس آرام و شرق آسیا منتقل کند.

"جواد منصوری" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تغییر سیاستهای اوباما و اعلام کاخ سفید مبنی بر سفر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به حوزه خلیج فارس در آینده گفت: اوباما در دوران ریاست‌جمهوری خود تصمیم به یک تغییراتی در سیاست خارجی این کشور گرفت البته در دوره اول به دلیل شرایطی که وجود داشت، نتوانست آن برنامه خود را عملی کند.   
 
وی تصریح کرد: رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در دوره دوم به دلیل اینکه نگرانی از بابت انتخابات نداشت، تصمیم به اجرای سیاست تغییر خود گرفت. همچنین باید در نظر داشت واقعیت داخلی آمریکا به گونه‌ای است که نیازمند تغییرات اساسی در برخی سیاست‌های خود در خارج از کشور است. 
 
این کار‌شناس سیاست خارجی ادامه داد: آمریکا می‌داند خاورمیانه مانند گذشته منطقه همواری برای تامین منافع و حضورش در آنجا نیست، در نتیجه به نظر می‌رسد تمایل دارد تا به نوعی موازنه بین دولت‌های موجود در منطقه ایجاد کند و منافع خود را به مانند گذشته تامین کند.   
 
منصوری افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز در دولت جدید تصمیم به عادی سازی فضای سیاست خارجی خود و روابط دوجانبه با کشور‌ها را دارد که این فرصتی است که اوباما در حال حاضر می‌تواند از آن استفاده کند.   
 
وی با اشاره به وابسته بودن برخی افراد کنگره آمریکا به رژیم صهیونیستی اظهار داشت: اوباما معتقد است بخشی از سیاست خاورمیانه آمریکا تحت تاثیر فشارهای رژیم جعلی صهیونیستی به حالت تهدید منافع درآمده و به این دلیل وی در تلاش است تا آرام آرام  سیاست‌های رژیم اشغالگر قدس را مهار کند.   
 
این کار‌شناس سیاست خارجی بیان کرد: در روزهای اخیر شاهد حملات تندی از سوی رژیم صهیونیستی به مقامات آمریکایی بابت سیاستهای متضاد با این رژیم هستیم که از جمله می‌توان به واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد.   
 
وی با بیان اینکه سخنان و رفتار اوباما می‌تواند نشانه تغییر سیاست او باشد، تصریح کرد: با در نظر گرفتن تغییر سیاست‌های اوباما میتوان دریافت بخشی از سخنان وی مصرف داخلی دارد، زیرا در داخل این کشور عده زیادی از سیاست‌های خشن دولتمردان که تاکنون بر تمامی دنیا حاکم بوده به ستوه آمده‌اند، در نتیجه وی به گونه‌ای صحبت می‌کند تا هم موضوع ابرقدرتی کشور را نشان داده و هم وضعیت کشورش در راستای منافع حداکثری ارزیابی شود.   
 
منصوری ادامه داد: ما در یک دوره ۶ ماه تا یکسال گذار را بر سیاست‌های آمریکا نسبت به ایران و خاورمیانه شاهد هستیم، چرا که اوباما یک سیاست جدید بلندمدتی را در دوره دوم ریاست جمهوری خود طراحی و آغاز به اجرا کرده است.   
 
این کار‌شناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست جدید آمریکا این است که بخش عمده‌ای از امکاناتشان را به اقیانوس آرام و شرق آسیا منتقل کند که این کار شروع شده که طبیعتا از اهمیت خاورمیانه به مانند گذشته برای این کشور کاسته خواهد شد.

انتهای پیام/
برچسب ها: آمریکا ، ایرات ، خاورمیانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار